• 35302417_1816144751780114_881812912501424128_n

  A inceput street delivery

  A inceput Street Delivery si iti lanseaza o provocare. Ce inseamna pentru tine un oras construit  inteligent, sau mai bine zis un smart city?

  35302417_1816144751780114_881812912501424128_n

  Se va dezbate indelung cum tehnologia poate sa faca un oras mai prietenos cu locuitorii, mai organizat si mai curat. SMART nu inseamna dominat de tehnologie intr-o masa aglomerata. E doar folosirea tehnologiilor smart in avantajul tau, dand identitate unor comunitati, pune la punct sistemul de reciclare, dezvolta spatii verzi atat pe pamant cat si gradini pe blocurile de locuinte sau deasupra cladirilor de birouri.

  Ajunsa la editia a 13-1 street Delivery are loc în Bucuresti pe strzile Arthur Verona și Edgar Quinet (intre Universitatea de Arhitectura Ion Mincu si Universitatea Bucuresti) îitre 15-17 iunie 2018. Street Delivery este un eveniment-manifest pentru arte, urbanism și arhitectura initiat in 2006 de lantul de librarii Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania.

  De ce sa vii aici:

  -standuri diverse din cadrul festivalului pe strada Arthur Verona

  -la Universitatea de Arhitectura te asteapta ateliere, demonstratii si expozitii; atelier de modelat obiecte ceramice, reciclare creativa, atelier de caligrafie, atelier de corpuri de iluminat din piese de plastic reciclate de către Ateliere Fara Frontiere din imprimante și electronice dezasamblate, atelier de asamblare a mobilierului urban din lemn, pictura murala, proiectii video, animatii, expozitie de-a arhitectura.

  -sambata si duminica  OK Center Lounge te pune pe bancile scolii si iti arata ce inseamna edutainment: inveti distrandu-te. Printre teme se anunta smart city, smart online shopper si financial smart citizens. Ok Center s-a pus pe treaba si vrea sa colecteze piese de lego, sa construiasca un stand din lego  si sa animecamera lego pentry tori copii care vor vizita Ok Center. Ai piese vechi si nu mai ai ce face cu acestea?  Le poti dona la standul lor de pe strada Arthur Verona

  -cat de pregatiti suntem pentru un cutremur in Bucuresti? Cum ne ajuta tehnologia sa dezvoltam sisteme de preventie si cum colaboreaza autoritatile cu organizațiile private

  -in curtea Casei Universitarilor se deschide Gradina Posibila.

  -sambata 16 iunie  incepe joaca la umbra cu Raspiua de la 10.00 pana la orele serii. PopUP Raspiua aduce spatiu de joaca polisenzorial mobil,  pentru toti copii, dar creat special pentru micutii  cu deficiente senzoriale, motorii sau cu afectiuni din spectrul autist, oferind un exemplu de buna practica in accesibilizarea locurilor de joaca din oras.

  -participati la un atelier de tesut hamace; Make Your Own Hammock este un experiment de croitorie marca CristinaCristina & Calup. Nu necesita experienta.

  -Aranjati o salata;  experiment culinar marca Ecoshopping.ro & Calup, care promovează stilul de viata sanatos si modul de cultivare responsabil al legumelor

  -Mnemonics : pus in practica anul acesta la Bienala de la Venetia. Tema FREESPACE: libertatea spatiului dintre blocurile si cum il poti folosi in crearea unui mediu curat si smart.

  – jocuri: ascunsa, 123 la perete stai, calcata, coarda, elasticul, flori fete sau baieți, fripta, matele incurcate, prinsa, ratele si vanaorii, sotron, telefonul fara fir, tara tara vrem ostasi.

  -ateliere de origami pentru copii

  -Disaster relief ecosystem – Code 4 Romania; aplicatie pentru monitorizarea cutremurelor

  -tur ghidat casa Mincu

  -cumpara lucuri unicate de la atelierul de panza, Mesteshukar Boutique, Wood Be Fun, T-Shirt van

  -hidreteaza-te la Corona Mixology Bar si fii rebel pentru o zi cun un tatuaj temporar

  -EPSON Photo Corner
  -expoziții

  -teatru, spectacole de dans

  -concerte

  Street Delivery s-a extins anul acesta in noua orase din Romania: Sibiu: 25-27 mai | Timișoara: 15-17 iunie | Iași: 15-17 iunie | Baia-Mare: 29 iunie – 1 iulie | Cluj-Napoca: 14-15 iulie | Bacau: 27-29 iulie | Craiova: 7-9 septembrie | Alba Iulia: 15-17 septembrie.

  Intrarea este libera.

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>