• votez ambulanta pentru monumente la competitia European Heritage Awards

  Patrimoniul istoric si cultural al Romaniei sta sa cada. Bolnave, uitate de lume, simboluri ale trecutului stau sa cada peste tot prin tara: case memoriale, bisericute,cetati altadata glorioase. Turismul romanesc poate fi dezvoltat pe imensul potential al izvoarelor istorice si ale povestilor din trecut, asta parca data uitarii.

  Din 2016 in Romania functioneaza o asociatie pusa pe treaba denumita sugstiv: Ambulanța pentru Monumente; initiata de  Asociatia Monumentum și dezvoltata de o serie de organizatii on-guvernamantale din domeniul patrimoniului cultural.

  Activitatile de restaurare a patrimonului cultural din toata tara este datorat voluntarilor, mesterilor, specialistilor in restaurare dar si al localnicilor. Acolo unde proprietarul oferă materialele de construcție necesare, „Ambulanța pentru monumente”, a carei principal sustinator este Alteta Sa Regala, Printul de Wales, acționeaza pentru reabilitarea monumentului si includerea acestuia in circuitul cultural.

  De asemenea daca doriti sa va implicati activ, va puteti inscrie ca voluntari pe teren. Calendarul intervențiilor programate pentru 2020, este disponibil pe site,  numarul de participanti fiind redus datorita reglementarilor in vigoare.

  Anul acesta asociatia participa la competitia European Heritage Awards / Europa Nostra Awards. Pana la data de 1 septembrie, puteti vota pentru cel mai apreciat proiect european din domeniul patrimoniului: Public Choice Award. Premiul este oferit de către Comisia Europeana și Europa Nostra.

   

  https://vote.europanostra.org/?fbclid=IwAR0c1_asYnTNG4u5ES2uqGUUYpaVQjfiC47etHpJ6uvaDm4M-XFxvq9yRc0

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>