• creioane colorate

  Ca o joaca de copii

  Ziua de 1 Iunie e ca o amintire a unor clipe traite parca pe nevazute, simtind ca uneori timpul trece prea repede si tare am vrea sa-l aducem inapoi.

  baloane-parc herastrau

  Doar cand incetam sa ne jucam, incetam sa traim, copilarie isi poate intinde mrejele indiferent de suma anilor la care am ajuns.

  Incepe oficial vara, asa ca si noi oamenii mari putem da macar luna asta in mintea copiilor. Joaca este o forma de terapie pentru adultul stresat, care vede doar probleme, si uita ca viata se topeste mai repede ca inghetata.

  Ce-am testat, si la ce concluzie am ajuns. Cum sa te copilaresti, si sa-i provoci si pe cei din jur sa faca asta:

  1. Joaca-te in culori,  foloseste creioane de colorat pentru a-ti razbuna trairile negative pe hartie sau pentru a da contur celor mai fanteziste vise.

  creioane colorate

  2) Spune da vechilor provocari. Tu ai deschide o carte de colorat pentru adulti? Mai complexa, bogata in detalii, cere mai multa atentie, dar si rasplata este pe masura. Eu am gasit  o sumedenie de template-uri pe internet (am un board special pentru asta pe Pinterest) si am dat drumul la creioneala.

  template carte de colorat pentru adulti

  3) Ca pe vremuri, cand marea distractie a zilelor insorite de vara erau competitiile de balonase de sapun: care e mai mare, si mai tare 🙂

  balonase

  4) Citeste o poveste; daca basmul romanesc l-ai invatat pe de rost, basmele slave, legendele nordice, sau povestile din orientul indepartat pot fi la fel de utile pentru creativitate, iar imaginatie poate fi lasata sa zboare.

  5) Distractie pentru toate varstele: karting in parc.

  6) Arta, comedie, joaca: teatrul de papusi.

  7) Readucerea jocurilor din copilarie: sotron, sarim coarda (la propriu si la figurat), trotineta

  8) Desenele animate nu au varsta: clasicul Micky Mouse, productiile europene precum Asterix si Obelix (Franta), Masha and the Bear (Rusia), Mit der Maus (Germania).

  9) Poarta un tricou sau ia cu tine un accesoriu cu personajele preferate

  tricou-greedy the smurf

  10) Gusta din caloriile pline de fericre: inghettaa, tort, precu strumful de mai sus, fara sa te gandesti ca o sa te ingrasi. Daca mananci si te joci, caloriile dispar ca prin minune.

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>