• Cauta cu Ecosia

  Ecosia este un motor de cautare ecologic, a carui consum energetic se face din surse regenerabile.

  De fiecare data cand folosim Ecosia, padurile cresc odata cu numarul cautarilor. Eforturile colective dau roade, iar la fiecare secunda un copac este plantat, ajungandu-se in acest moment  la numarul impresionant de  809208405 de plantari. Numarul crescand de copaci plantati este afisat pe site-ul de prezentare.

  Energia regenerabila este produsa cu ajutorul propriilor panouri solare, aflate in localitatile Schinne si Aue din Germania. Astfel anul acesta Ecosia a devenit prima companie care se sustine energetic 100% din energia solara.

  Copacii sunt plantati in zone in care dezpaduririle afecteaza ecosistemele locale,  precum Kenya, Maroc, Uganda, Tanzania, Burkina Faso, Senegal, Ghana, Ethiopia, Madagascar, Columbia,Peru, Brazilia, Indonesia, Spania, Malawi, Nicaragua, India, si Australia.

  Site-ul ECOSIA are integrat si un e-shop cu tricouri, hanorace si bluze cu printuri inspirate de natura. Hainele sunt confectionate din bumbac organic si printate in Marea Britanie intr-o fabrica ce consuma energie produsa de surse regenerabile. Prin acest e-shop ecosia promoveaza si economia circulara, prin care nimic nu se pierde, totul se transforma. Hainele produse de ecosia putand fii trimise inapoi dupa ce sunt deteriorate. Apoi cu ajotorul smartphonului se scaneaza eticheta,  primind un voucher de reducere pentru urmatoarea achizitie.

  Motorul de cautare Ecosia il puteti adauga ca extensie pe Google Chrome. Mai multe detalii pe site-ul oficial https://www.ecosia.org/

   

   

  https://www.youtube.com/user/EcosiaORG

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>