• Ce facem mai departe?

    Ce facem mai departe este intrebarea care-i rasare in minte oricarui student sau  absolvent. Diploma a ajuns tablou, si chiar daca te ajuta sa-ti gasesti un loc de munca, nu e intotdeauna pe placul tau. Se spune ca daca faci ceea ce iti place, nu va trebui niciodata sa mai muncesti. Si cam aici incepe antreprenoriatul.

    Cred ca tuturor ne-a trecut prin cap o idee de afaceri, dar nu toti le-am pus in practica, sau nu le-am oferit destula atentie.  Reinventare in antreprenoriat este un prim pas: ne reinventam pe noi, si reinventam  modul cum concepeam antreprenoriatul. Umbla adesea vorba prin targ ca antreprenorii nu muncesc, insa un adevarat antreprenor munceste mai multe de 10 ore pe zi, insa nu simte pentru ca o face pentru el.

    Pentru a pune bazele unei afaceri trebuie sa ne reinventam prin antreprenoriat. Asta inseamna ca trebuie sa constientizam ca niciodata nu  ne vom opri din invatat.   Lumea este intr-o continua miscare asa ca trebuie sa tinem pasul. In prezent  oricine are o afacere trebuie sa jongleze cu ea in online cu un website, sa aiba un blog si sa fie activ in social media. Daca nu ai site, si nu esti pe facebook nu existi 🙂

    Antreprenoriatul inseamna dedicatie, pasiune, oameni, spatiu,  si multa munca.  Nu e simplu, dar e posibil, alaturi de oamenii potriviti, cu o energie debordanta alaturi de oameni de la care ai de invatat. In antreprenoriat este nevoie de modele: familie, prieteni, oameni care au reusit respectand etica in afaceri. Trebuie sa invatam de la cei mai buni.  Sa vedem cum au reusit altii in afaceri si cum au transformat obstacolele in oportunitati, si cum au vazut linia orizontului pe vreme de ceata.  Reinventarea trebuie sa tina cont si de noile tendinte in afaceri: de exemplu sa iti deschizi o pravalie la colt de bloc nu e tocmai profitabil, si nici sa-ti lansezi o revista sau un ziar in format print, si mai degraba in online.

    Ca sa intram si noi in randul lumii, trebuie sa abordam modalitatea de a face afaceri intr-un mod mai civilizat, si mai occidental, insemand fara bisnitarii sau taietorii ilegali de lemn din padure, si alte exemple dintr-astea edificatoare pentru spatiul carpato-danubiano-pontic.

    Dand un raspuns la intrebarea din titlu: Ce facem mai departe, mentionez ca am mers pe un  drumul in care inca  mai invat, si treptat in pun  in aplicare ideile, ca astfel se vestejesc ca florile rupte  fara apa.

    Asa ca dupa ce am terminat studiile mi-am adresat aceeasi intrebare, si mi-am dat seama ca ceea ce am invatat in scoala e  asa de ajutor pentru cultura generala, si mai mult de atat trebuia sa fiu pregatita sa sterg  ce-am invatat  si sa invat lucruri noi.  M-am hotarat sa incep treptat sa ma obisnuiesc cu mediul online: mi-am facut un blog, am invatat SEO, m-am lamurit cum e treaba cu marketingul online, WordPress, Facebook, editare foto. Am facut un pas mi-am pus banii la treaba mi-am cumparat domeniu si servicii de hosting. Apoi am gasit un websidegner iscusit pentru ca  si in online trebuie sa ne diferentiem: la inceput prin estetic, apoi prin continut, si am lansat un site ce se vrea de informare turistica.

    Am incercat sa ma inconjor de oameni pozitivi, am citit carti in aceasta directie si am participat la conferinte si seminarii. Unul dintre seminariile de antreprenoriat pentru tineri a fost cel organizat de Akcees Romania, fiind la primul lor eveniment, totodata eveniment de lansare, avand loc acum cativa ani, 2011 din cate imi amintesc eu la Hotel Triumf din Bucuresti.  M-am abonat la vestile lor din online, si am vazut ca au crescut frumos.  Asa ca anul acesta  Akcees organizează Start Me Up,  o scoala de afaceri ce are loc in perioada 14-20 septembrie, la Pensiunea Speranta din Predeal, pentru tinerii care intentioneaza sa mearga pe calea antreprenoriatului, dar si pentru cei ce nu s-au hotarat deja.  Se anunta lectori priceputi, oameni cu initiativa si investitori, vor lucra in echipa, se va stimula creativitatea, si vestea buna e ca nu se vor pune  note.

     

    Reinventează-te-la-şcoala-de-antreprenoriat-Start-Me-up-212x300

    Mai mult orice participant are ocazia ca la sfarsitul scolii sa-si dea lucrarea de diploma intr-un mod special si  creativ, prezentandu-si ideea jurului  format din antreprenori si investitori consacrati din tara. Castigatorii  vor primi sprijin in transformarea ideilor in afaceri. Mai mult toti participantii primesc gratuit mentorat timp de un an de zile dupa finalizarea scolii de antreprenoriat Start Me Up.

    Pentru mai multe detalii despre inscriere mai jos gasiti linkul:

    http://startmeup.ro/

    Sper eu ca v-am facut pofta de ceva antreprenoriat? Voi ce idei de afaceri aveti?

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>