• House-Lannister-heraldry

  Incepe urzeala bloggerilor

  Incepe urzeala bloggerilor. Nu ca ar fi greu. Mai tot timpul se zgandaresc intre ei, se cearta, ba sunt prieteni, ba nu, asa ca zic eu ca treaba asta o sa mearga struna, mai buna ca o fictiune literara transformata in film.

  Cel mai faimos serial al momentului Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) a revenit pe marile ecrane din 13 Aprilie. HBO a lansat al cincilea sezon, mult asteptat de fanii din toata lumea.

  De la conceptul de urezeala tronurilor, a deviat unul denumit  #UrzealaBloggerilor, in care fiecare blogger isi alege o familie din film careia sa-i apartina. Cati om fi, om vedea la final. Cati om ramane, asta de tine de noi.

  M-am decis sa ma inrolez in cauza pentru ca imi place Islanda, si e pe lista mea de tari europene pe care trebuie sa le vizitez, si ghiciti unde s-a filmat trei sezoane ale peliculei; insula focului si a gheturilor, mai exact in nordul Islandei.

  Aici sau fimat lupta dintre Samwell Tarly and Lord Commander Mormont si luptatorii White Walkers, s-au surprins peisajele zidului nordic (the Wall), pestera amorului dintre Jon Snow and Ygritte. De ce Islanda? poate peisajele desprinse parca din legendele medievale, cascada Gullfoss, faimosul Geysir (izvor cu apa geotermala), si din povestile cu Vikingi, de unde s-a inspirat autorul si creatorii oamenilor liberi-Free Folks.

  Pentru ca nu m-am putut decide, carei familii sa ma afiliez, mi-am facut un test psihologic pe internet sa vad care si cum mi se potrivesc.

  Raspunsul: Boss de boss pe Westeros, parte din Casa Lannister; si da mi se potriveste ca daca ma enervezi ma puteti auzi urland. House-Lannister-heraldry

   

  The Lannister au mosia undeva la malul marii: Casterly Rock langa Sunset Sea. Da mi-am placea si mie sa am casa undeva la mare, sa ma bucur de rasaritul magic al soarelui de la inaltime. Si din punct de vedere fizionomic avem ceva in comun: par deschis al culoarea, mai spalaciti din fire, si cu un spirit de aventura care abia asteapta sa fie aprins.

  Cu ocazia acestei provocari am aflat ca din Februarie a inceput o serie de expozitii dedicate acestui fenomen cinematografic: Game of Thrones EXhibition. London, Stockholm, si Tel Aviv au trecut; acum are loc expozitia din Madrid pana pe 3 mai; urmeaza Berlin (13-17 May), Amsterdam (27-31 May), Paris (data neoficiala).

  Voua de ce va place Game of Thrones?

   

   

   

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>