• IMG_20180122_101815 (1)

  Placerea de a te misca

  Pur si simplu cateodata uitam sa fim oameni si ne asternem in rutina robotica si comfortabila care ne asteapta in fiecare zi.

  Cand am simtit ca riscam sa fiu un robot uman cares se supune unor comenzi dictate de exterior: scoala, munca, mancare, cumparaturi, curat, am luat o decizie. Decizia de a ma misca asa cum imi place mie, de a face sport asa cum mi se potriveste. Si ce daca nu imi plac sporturile de echipa, sau daca nu ma dau in vant dupa biciclete.

  Exista un sport pentru fiecare, iar placerea de te misca se iveste atunci cand te misti asa cum iti place tie. Am descoperit salsa in facultate cand orele de sport erau ratia saptamanala de distractie, si cand prindeam dimineti libere dadeam o tura de alergare prin parc.

  Treptat am constientizat ca simt nevoia de a face sport individual, preferand sa merg la sala de fitness (fara clase de aerobic) si sa imi amenajez propriul meu coltisor FIT. IMG_20180122_101815 (1) IMG_20180515_094259 IMG_20180515_094520

  Kitul meu FIT este format din o patura de spuma, banda de pilates, doua greutati de 1,5, doua mingi de fitness, doua corzi de sarit, doua aparate pentru tonifierea bratelor, bara pentru abdomene, manusi, si echipament adecvat.

  Nu e vorba doar de urnarea unui stil de viata sanatos, si si satisfactia care vine odata cu trezirea instinctului de fiinta vie, sugrumata adesea de corvoadele zilnice. Sportul declanseaza hormoni ai fericirii, care alunga stresul si emotiile negative.

  Si studiile stiintifice au demonstrat ca efortul fizic sustinut si drumetiile lungi in natura echilibreaza situatiile tensionate din interirul nostru facandu-ne fericiti, asa, fara ca noi sa stim. Alearga de stress, si stresul nu va putea tine pasul cu tine.

  Asa ca eu fac miscare din placere, nu pentru ca asa scrie pe internet, in reviste sau ca asa e bine.

  Pe tine ce te motiveaza sa faci sport?

   

  Asa ca daca tot e cald afara, afla ca la Brasov se anunta o competitie de alergare pe sosea, Maratonul Internațional Brasov organizat de Telekom Sport, eveniment ajuns la cea de-a patra editie. Se anunta o intrecere intre 3.000 de pasionați de sport  de toate varstele, din Romania si din strainatate.

  Timp de doua zile, 19 si 20 mai, Maratonul International Brasov pune oamenii in miscare, varsta nefiind un impediment, bineinteles concurentii sa aiba minim 6 ani, totul pentru siguranta participantilor.

  Vor avea loc urmatoarele probe: cursa de maraton (42 km), cea de semimaraton (21 km), cursa simpla (10,7 km), cursa populară (5,7 km, caritabilă, necompetitonala si necronometrata), cursa team run (4×10,7 km) si cursa copiilor intre 6 și 14 ani. Anul acesta vor exista și două curse în premiera: cea de 2,5 km, necompetițională și necronometrata și Crosul Universitătii Transilvania, de 2,5 km. Inscrierile sunt deschise publicului pana in data de 15 mai.

  MIBv - poze carusel 1-1 - 2

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>