• lingurite danone

  Savureaza fericirea

  Fericirea nu poate fi masurata, pentru ca fericiti ne pierdem in clipe, si uitam unde incepe si unde se termina bucuria. E ca o prajitura delicioasa, ca nu se infuleca, ci se savureaza, pentru a-i simti mai bine dulceata.

  lingurite danone

  In mare masura acordam banilor o mare importanta in ecuatia fericirii: cu bani mai multi poti cumpara tot ceea ce it place, si implicit devii fericit. Asa incepe o cursa nebuna dupa achizitii: rochia din vitrina unui magazin, bijuterii pe care le purtam odata in viata, sau gadgeturi uitate prin dulap.

  Fericirea asta venita din cumparare incepe la mine cand miros produsul la raft, si se termina in momentul cand il folosesc prima oara. Nu pentru ca ar fi vreo nazuroasa, si cred ca adevarata fericire vine din experiente (intalniri, vacante, expeditii), sau cel putin asa decreteaza specialistii in fericire. Asa ca am desenat propria mea concluzie in cautarea fericirii, si am descoperit ca putem fi mai fericiti daca folosim achizitiile in crearea de experiente.

  Daca ar fi si am o zi in care sa se repete acelasi moment de fericire ar fi unul in care traiesc clipa in miscare. Imi place sa descopar locuri noi, sa vizitez obiective mai putin cunoscute: pesteri, biserici rupestre, plaje salbatice. Am fost incantata cand mi-am cumparat aparatul foto, dar fericirea nu vine din admirarea acestui obiect, ci in momentul creatiei fotografiei perfecte.

  Un moment in care lumea sa oprit pentru cateva clipe pe loc, a fost surprinderea neasteptata a Soarelui ce statea sa apuna pe stancile din Kaliakra, dar totusi nu a facut-o ca sa lumineze mai mult calea neasteptatilor oaspeti. Mare, delfini, un lan de maci, ruine ce epateaza istorie si multa liniste. Un loc perfect, unde clipa se dilata, si timpul pare ca te tine pe loc.

  Eu cred ca fericirea vine din miscare, atunci cand mintea si orpul si merg impreuna in aceiasi directie, lasand in urma grijile, si train si experimentand fericirea. Imi place sa cred ca fericirea e o stare de spirit perpetua care se starneste prin vointa, miscare, si amintire. Esti fericit cand ajungi in locul in e care uite de lume, si traiesti pentru tine, uitand pentru cateva clipe de responsabilitati. Si nu e vorba de egoism, si doar de o igiena personala a sentimentelor.

  Momentele de fericire se savureaza indelung ca o bucata fina de ciocolata, ca se topeste pe cerul gurii. Ciocolata mestecata ca pe o rosie, nu imi confera aceiasi senzarie, ca atunci cand o gust. Asa as putea descrie si fericirea. Odata ce este traita incet, propriu si fara ganduri, devine originala.

  Vrei sa fii fericit, savureaza momentul, si lasa-te pierdut in trairile lumii reale.

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>