• festivalul de film european-2015

  Se apropie FFE

  Se apropie FFE, a 19-a editie a Festivalului de Film European, ce va incepe  pe 7 mai, data cu o simbolistica atasata zilei Europei.

  In Romania filmele vor rula in 5 orase: in Bucuresti intre 7 si 14 mai, in Craiova intre 15 si 17 Mai, intre 22 si 24 mai la Targu-Mures si Iasi, si intre 29 si 31 mai la Hunedoara. Festivalul de Film European aduce o colectie de filme cu subiecte diverse, tematici moderne, din Moldova, Croatia, Ungaria, Italia, Spania, Franta, Belgia, Olanda.

  Pe pagina de Facebook ffeRomania , un link ma trimite catre site-ul evenimentului: programul e gata pe orase, cinefilii sa fie pregatiti.

  In Bucureşti, filmele vor rula la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si Cinema Pro. Festivalul  va include și cateva evenimente conexe: precum concerte, dezbateri, expoziţti, workshopuri. Continuand traditia, in fiecare an este desemnat ca ambasador onorific al festivalului un regizor roman; anul acesta regizorul filmului De ce eu?, Tudor Giurgiu.

  festivalul de film european-2015

  Prea multa durere, suferinta, rasism, si negativism in filmele prezentate asa ca semnul de like il primeste de la mine o productie olandeza, venita de la un popor de oameni zi eu veseli, care zambesc orcand orinde, si la orice varsta.. Trebuie sa fim mai increzatori, optimisti, si sa vedem partea buna a lucrurilor si fata zambitoare a continentului european. Asta da spirit european.

  Fimul se numeste Toen was geluk Heel Gewoon (in traducere In vremurile bune) si este o comedie lansata anul trecut, avand ca regizor pe Ineke Houtman.

  La ce o sa radem? In vara anului 1974, in oraselul portuar Rotterdam, televizoarele sunt aprinse si finala Cupei Mondiale da emotii. Olanda pierde finala, si Jaap Kooiman arunca intr-un access televizorul pe fereastra. Cum necum, in acel moment soacra sa era in fara casei cu cainele. Televizorul cade, catelul moare, iar soacra abia asteapta si il denunta. Jaap este arstat, si la proces, judecatorul decide ca va trebui sa fie internt intr-o clinica de psihiatrie. Lucrurile nu ramas asa. Sotia sa Nel si cel mai bun prieten al lui Jaap, Simon, pun la cale un plan pentru a-l scoate din incurcatura pe protagonistul nostru.

  Sunteti curiosi daca finalul e unul la fel de vesel. Eu sunt sigura ca da. Europa mea zambeste.

  Organizatori:

  FFE – Institutul Cultural Roman si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, cu  sprijinul ambasadelor si institutelor culturale europene de la Bucuresti, al Uniunii Cineastilor din Romania, sub egida EUNIC Bucuresti .

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>