• Caravana Științei 2022

    Astronomie, muzica electronica, lansari de carte, roboti, expozitii, experimente, realitate virtuala, gaming, stiința distractiva – adica SciFi Fest.

     

    308407226_502805528521281_4353736883256978144_n
    Si pentru ca Dorin Prunariu, cosmonautul nostru preferat, implineste frumoasa varsta de 70 ani, vor vea lc conferinte despre cucerirea spatiului cosmic. Evident va fi amenajat si o zona verde si multe telescoape.

    În 24 și 25 septembrie, de la ora 11, la Biblioteca Națională, vei putea să vezi câteva dintre cele mai spectaculoase realizări ale comunității Romanian LEGO® User Group. Comunitatea demonstrează că LEGO® nu este destinat doar copiilor și că îți poți păstra imaginația și creativitatea indiferent de vârstă. RoLUG organizează în București expoziții de creații, în diferite oraşe ale ţării concursuri de vehicule telecomandate, construite din piese LEGO® Technic™, ce parcurg trasee cu obstacole şi concursuri online de creaţii pe diverse teme. Află mai multe informații despre activitatea lor pe site-ul www.rolug.ro și urmărește-le contul de Instagram @rolug.ro. Alături de ei vor fi și comunitatea Bucharest Geek Hub, cu sabii de lumină, maeștri jedi și…. amenințatorul Darth Vader. www.bucharestgeekhub.com

    Satelitul MTG-I1, cu o greutate de 3,8 tone, va fi lansat până la sfârşitul acestui an cu o rachetă Ariane 5 şi va aduna informaţii meteorologice pentru Europa şi Africa. Până în 2030 i se vor alătura pe o orbită geostaţionară alţi cinci sateliţi: trei sateliţi MTG-I (care transmit imagini) şi doi sateliţi MTG-S (care analizează sunete din atmosferă). Obiectivul este asigurarea unui sistem de avertizare rapidă în cazul unor fenomene de vreme extremă. La SciFi Fest afli cum poti să-ți construiești satelitul sau telescopul tău.

    Pilotează un F16 în VR, condu un Humvee în AR la standul SIMAVI din acest weekend!
    IT-iștii de la Software Imagination & Vision (SIMAVI) vin la târg cu aplicații și tehnologii care sunt de obicei destinate armatei, industriei, pregătirii echipajelor de intervenție în dezastre forestiere sau maritime. Aplicațiile au fost dezvoltate în cadrul unor programe de cercetare și dezvoltare europene: Kyklos 4.0 și TREEADS.
    La Caravana Științei poți să experimentezi o decolare de pe plajă sau o aterizare pe un munte înghețat. Simulatorul respecta arhitectura avionului și reproduce senzația de zbor. Costumele inteligente cu senzori monitorizează temperatura și starea de sănătate ale soldaților, iar realitatea virtuală îți dă posibilitatea să te pregătești pentru o misiune pe un teren generat de calculator, dar care respectă în detaliu un posibil loc de intervenție. Ministerul Apărării Naționale va fi prezent la evenimentul din acest weekend de la Biblioteca Națională a României cu toate componentele – terestru, naval, aerian -, cu elevi militari, studenți și ofițeri.

    Evident la SciFest vor fi și telescoape, drone, roboți, realitate virtuală, salon de carte, invenții, știință distractivă, experimente, ateliere și competiții de League of Legends, Minecraft și Fifa.

    Evenimentul realizat cu sprijinul NUCLEARELECTRICA, Ministerul Culturii, Ministerul Cercetarii Inovarii si Digitalizarii, Ministerul Apararii, Biblioteca Nationala.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>