Casa de Cultură „Friedrich Schiller” prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București organizează Conferința Loisir și stil de viață în Bucureștiul interbelic”, care se va desfășura marți, 12 martie 2024, începând cu ora 18.00 la sediul instituției.
Conferința „Loisir și stilul de viață în Bucureștiul interbelic” își propune să aducă în fața publicului rezultatele cercetării întreprinse în domeniul cunoașterii vieții sociale bucureștene dintre cele două războaie mondiale. Bucureștiul interbelic, un oraș plin de „zgomote și ritmuri, de culori și arome, de oameni și firme”, a rămas cunoscut datorită celebrelor restaurante și cofetării, grădinilor de vară, balurilor mascate, plimbărilor la Șosea, dar și fascinantei lumi a teatrului, operei și cinematografului. În această perioadă, bucureștenii puteau fi văzuți cinând la restaurante în vogă, precum: „Modern”, „Continental”, „Splendid Parc”, „Ambasador”, „Lido”, „Cina”, „Bulevard”, „Gambrinus”, „Monte Carlo”, „Athené Palace” sau „Frascatti”, delectându-se cu savuroase prăjituri la Capșa sau plimbându-se și bucurându-se de natură în frumoasele grădini de pe malul Dâmboviței sau de pe Calea Văcărești.
Evenimentul se va desfășura în limba română. Intrarea este liberă. Evenimentul va fi transmis și online prin intermediul platformei Zoom. Pentru participare în sistem online, transmiteți o solicitare la adresa de e-mail cultura@casaschiller.ro pentru a primi în timp util link-ul pentru conectare online. Înregistrarea video a evenimentului va putea fi vizionată din 19.03.2024 pe site-ul și pagina de Facebook a instituției.
Andreea MÂNICEANU este istoric, muzeograf la Muzeul Municipiului București, absolventă a Facultății de Istorie, Universitatea din București și a masterului de „Istoria comunismului în România” din cadrul aceleași facultăți. În anul 2020 a publicat volumul Arlette Coposu, soția Seniorului, la Editura Corint. În 2023 a susținut la sediul Casei de Cultură „Friedrich Schiller” cele două conferințe: „București, orașul premierelor” și „Hanuri ale Bucureştiului de altădată”
Sursa: https://www.facebook.com/casadeculturafriedrichschiller
Leave a comment