• Motivul capusa

    Viata la tara inseamna munca si dedicatie. E ca o afacere proprie, unde tu esti respnsabil pentru bunul mers al lucrurilor. Muncesti pentru tine, dar mai mult de 10 ore  pe zi. Si multe provocari iti mai ofera viata asta de agricultor, taran, fermier, dupa caz, si dupa hectare.

    Lucrurile nu sunt asa simple cum par. Graul nu creste singur, merele nu se coc pentru ca asa le vine lor, iar vaca nu da 10 l de lapte pe zi doar cu ciripitul pasarelelor. Primavara e un anotimp al contrastelor, dar si al muncilor cele mai grele. Desi lumea se plange in capitala de capusile care au invadat parcurile si zonele verzi ale orasului, oare ce sa faca lumea la tara? Mai ales  ca aceste insect aleg cu predilectie grajdurile si stanile. Nu stiu cum se face, dar capusile au o atractie catre turmele de oite nevinovate cu blana. Si sunt intra-adevar periculoase. Bunica m-a invatat ca aceste capuse vin catre zonele  murdare, fie catre zonele populate de animale. Ma intreb oare in parcurile din Bucuresti ce animale avem inafara de veverite?  In agricultura conteaza ca si vecinul sa pastreze curatenia, ca aceste vietuitoare sunt mobile, pot zbura, si cum necum ai parte de surprize primavara. Oile pot suferi pierderi de sange, se imbolnavesc sau chiar mor in urma infestarii cu capuse. Este importanta sa se ia masuri, prin folosirea unui solutii neutre asupra oamenilor si albinelor. Unul dintre cele mai eficace, si foarte popular la noi este solfac EW 050

     

    Solfac EW50 1 L este un tratament ce apara animalele in fata insectelor daunatoare; este de forma uleioasa continand ciflutrin in cantitate de  50g/L. Aceast compus  are efecte scontate asupra  oragnismelor care pot dauna vietii animalelor, precum: arahnidele (paianjenii), centipedele, milipedele, insectele,. Acest compus actioneaza atat prin contact cat si prin ingestie. Este o solutie  biodegradabila, nu lasa pete, si nu este inflamabila.

    Metoda de aplicare este comuna, utilizandu-se un echipament de dezinsectie; Solutia se aplica in locurile preferate ale daunatorilor in special locuri stramte, umbroase, ferite privirii precum tocuri de usa, grinzi, crapaturi, dar si in zone exterioare precum peretii, sau vegetatie din jurul cladirii in cauza. Solutia se prepara prin diluara unei doze de 4-60 ml de podus in 5 litrii de apa. Solfac EW 50 isi continua treaba de la 1 luna pana la 2 luni, in functie de  suprafetei.  Este folosita pentru lupa impotriva daunatorilor gospodariilor taranesti si a fermelor precum capuse, plosnitele, sau puricii.

    Si sanatatea animalutelor din jurul nostru este importanta.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>