• ONG Fest

    Fiecare din noi isi doreste o schimbare: intelegerea  diversitatilor culturale in care ne inconjoara, sanse egale,  sa traim intru-un mediu curat si sanatos, respectarea drepturilor dar si crearea unui mediu legislativ in care sa ne putem exercita liberi si eficient obligatilie.  Ca oameni avem drepturi, dar si obligatii.

    Eu vreau sa schimb ceva, tu vrei sa schimbi ceva, ei vor sa schimbe ceva. Ne derajeaza incalcarea legilor si drepturilor oamenilor si animalelor,

    Vedem copaci tăiaţi, legi şi drepturi încălcate, case vechi ciudat reamenajate, site arheologice cu potential daramate, oameni cu talent care nu se pot integra in societate datorita starii materiale si sociale, zone supra-exploatate din punct de vedere economic: paduri defrisate in mod barbar, case de vacanta pozitionate ca la aprozar,  rauri secate, sate daramate,  case  de patrioniu furate, obiecte de tezaur uitate, Toate acestea provoaca alunecari de teren, reducerea spatiilor verzi, incalzire micro-climatica, stari de conflict sociale, dezechilibre arhitecturale, estetice, dezechilibru urbanistic.

    Un domeniu in care mi-as dori o shimbare sau chiar o revolutie este turismul romanesc.  Din cei participanti la targul ONG Fest de la Herastrau in weekendul acesta 10 mai-11 mai aleg ca parteneri de schimbare pe Asociatia ecologica Turism Verde: turismverde.ro.

    Imi plac valorile pe care cei de la Turism Verde  le promoveaza si obiectivele anuntate de acestia:  promovarea unui turism  cu impact redus asupra mediului,  prin actiuni de constientizare a necesitatii educatiei pentru turism si protectia mediului , printre care Muzeului Deseurilor- Amfiteatrul verde – spatiu deschis  pentru dezbaterile verzi ce vizeaza  mediul,  EducART – educatie pentru mediu prin Arteliere umanitare pentru copii aflati in dificultate.

    Primul contatc cu turism verde l-am luat acum cativa ani la Targul de Turism al Romaniei de la Romexpo unde cei de la   turismverde aveau stand si aveau expus  niste pseudo-animalute, si pseudo electronice realizate integral din resturi de aparate, pet-uri, doze de aluminiu, CD-uri.

    Ce as schimba personal:

    -vreau pensiuni ce respecta o linie arhitectonica: fara case de tip bloc din ciment cu bare de otel, vopsite in cel mai rau caz in roz, mov , si galben;

    -reinoirea semnelor de pe traseele  marcate in munti;

    -consolidarea caselor de patrimoniu  respectand stilul de constructie

    -evitarea gafelor arhitectonice prin imbinarea neestetica a diverslor tipuri de constructii;

    -mai putine mall-uri si mai multe spatii verzi amenajate

    -consolidarea plajei din sectorul Mamaia-Costinesti; lumea beata nu remarca ca banda de nisip a plajei din Constinesti s-a redus considerabil in ultimii ani datorita EROZIUNII; in cativa ani acolo nu o sa mai fie plaja, daca nu se face ceva;

    -interzicerea pe bune a defrisarilor in parcurile naturale;

    -amendarea celor ce arunca gunoaie in spatii publice

    -actiuni de educare pentru respectarea regulilor de conduita in parcuri publice.

    Cum se face asta? Educatie: daca acasa nu ii invata, sa-i invete la scoala.Si campanii cu participare public-privat si ONG-uri pentru ca oamenii sa inteleaga ca daca vrei o tara ca afara trebuie sa faci si ce fac si cei de acolo: asta insemand curat dupa ei.

    Romani inainte de va pune silicoane, curatati dintii! sau mai bine zis inainte de a face brand turistic, sa facem turism!

    ONG Fest 2014 

    este un targ al societatilor non-guvernamentale, ONG-uri, forumuri care conlucreaza pentru stabilitate locala, dezvoltare sociala pe termen lung, dezvolatre durabila si ecologica.

    Pentru mai multe detalii despre eveniment  conectati-va la:

    https://www.facebook.com/ONGFest

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>