• Reguli pentru epilat

  Standardele de frumusete au evoluat, iar anumite proceduri de ingrijire s-au imbunatatit odata cu trecerea timpului. Baba nu trebuie sa mai sufere la frumusete. Epilatul a devenit un procedeu normal, simplu, putin dureros, comun atat femeilor cat si barbatilor.

  Mai jos voi enumera cateva reguli pentru un epilat sanatos. Pentru ca multi o fac din joaca, fara a se documenta inainte, sau a cere sfatul unuia mai experimentat.

  1. Atentie la varsta. Nu te grabii sa-ti smulgi primele firisoare de par. Lasa-ti corpul sa-ti transmita semnale. Anumite dereglari  hormonale se vad in cresterea excesiva, sau in locuri neasteptate a unor fire de par.

  2. Nu folosi lama de ras. In generatia multe fete s-au ras pe picioare cu bicul de la 12-13 ani. Eu nu aveam asa ceva la vremea aia, referindu-ma la pilozitate pe picioare.  Mai tarziu pe la 14-15 m-am epilat prima data cu ceara la cald. Nici nu puteam  indrazni sa pun pana pe lama de ras. Mama mi-a spus raspicat, si mi-a dat si exemplu o fata mai mare ca mine care s-a ras pe picioare cu lama de barbierit si-i crescuse parul intr-un ritm rapid, devenind mai aspru, mai gros, si din ce in ce mai greu de eliminat.

  Atunci cand tai un fir de par el creste si mai tarere si mai puternic. E ca atunci cand iti tunzi parul din ca;. taind firele acestea se regenereaza si se fortifica.

  Am ales ceara la cald ca era mai comuna, si citisem in carti ca si Cleopatra (regina antica a Egiptului) se epila la fel.  Insa nu mi-a palcut modalitatea de aplicare: se incazea ceara, era  prea fierbinte, dadeam pe jos, eram plina de ceara peste tot. Asa ca am inceput sa folosesc benzile depilatoare.

  3)De subliniat ca parul nedorit se smulge, asa ca foloseste cea ce s-a patentat pentru asta: ceara la cald, benzi cu ceara rece, creme depilatoare, epilatoare cu pensete, epilatoare laser, IPL.

  4) Pielea trebuie sa fie curatita si fara imperfectiuni inainte de epilare.

  5) Pielea trebuie sa fie hidratata. Asa ca  aici intervin acele  uleiuri inainte si dupa epilat .  Pialea se usuca sub actiunea unor factori extern stresanti pentru epiderma:  pensete care trag firisoarele cu cateva sute de miscari pe minut, substantele din crema, temperatura ridicata transmisa de ceara, si subtantele din ceara rece care usuca pielea.

  6) Este importanta curatarea  delicata dupe epilat. Crema si ceara se curata cu servetele speciale, fara alcool. Sunt anumite creme puternic hidratante care nu mai necesita stergerea cu servetele speciale, folosind doar apa.

  7) Ingrijirea dupa epilare. Imediat dupa epilare pielea se inroseste, apar mici bubite, sau mie asa mi se intampla. Se recomanda folosirea unui ulei dupa epilat, a unui gel cu musetel, sau a unei lotiuni cu aloe vera. Si inca ceva: nu e bine sa iti expui  la soare puternic pielea dupa ce ti-ai epilat, si nici sa porti haine stramte, din supraelastic. Cel mai bine daca vrei sa faci plaja maine, epileaza-te astazi.

  ulei-dupa-epilat-fara-alergeni-arco-cu-ciocolata-150ml

  Ulei dupa epilat Arco fara alergeni cu ciocolata

                                                                    Sursa poza: tpb.ro

   

   

  8) Oricat de mult l-am epila parul nu o sa inceteze sa creasca. Asa ca fie apelati la tehnologia de epilare definitiva ,  fie optati   pentru un ulei cu rol in incetinirea cresterii parului.

  ulei-pentru-incetinirea-cresterii-parului-arco-50ml-tpbro

  Ulei Arco  pentru incetinirea cresterii parului 

                                                                                      Sursa: tpb.ro 

   

  9. O piele se mentine frumoasa tot timpul. Asa ca rasfate-te  cu un masaj peste tot corpul si hidrateaza-ti pielea cu o lotiune grasa, sau cu un ulei reconfortant.

  ulei-masaj-mentol-cu-ginseng-500-ml

                                                                             Ulei pentru masaj Arco cu mentol si ginseng 

                                                                            Sursa: tpb.ro

  10. Hidrateaza-ti pielea consumand cat mai multa apa, si mananca cat mai multe fructe si legume.  Caci frumusetea vine din interior, si se mentine din exterior.

   

  Voi ce reguli si sfaturi aveti vizavi despre metodele de epilat?

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>