Roots Revival inseamna sa-ti descoperi radacinile, background-ul cultural, ceea ce te leaga de taram si stramosii tai. Cultura este cea ce ne conecteaza. Intr-o lume din ce in ce mai globala, riscam sa ne pierdem identitatea. Devenim doar acul in carul cu fan. Diferentierea este si ea buna la ceva. Si cum e mai bine sa iesi in evidenta: portita unicitatii sta in cultura.
Traditiile ne defines ca natiune, dar si ca popor. Limba este flexibila, si uneori mincinoasa: dar arta, si legendele spun mai multe despre noi, decat stim. Muzica este cea mai miscatoare forma de arta: muza a scriitorilor, liniste a pictorilor, unealta de lucru a regizorilor.
Prin muzica transmitem emotii, stari, dorinte. Daca suntem suparati, ave tendinta de a asculta melodii triste; desi am putea sa ne vindecam sufletul ranit cu ceva vesel si optimist.
Conceptul Roots Revival a luat nastere in 2013 in cadrul unei tabere de creatie in Maramures; timp de 7 zile, un grup de muzicieni din diverse tari au creat un spectacol inedit, prezentat mai apoi in cadrul a doua concerte: in Maramures, la cimitirul Sapanta, si in Bucuresti la Sala Radio.
Muzica ne uneste. Asa suna sloganul unui proiect inedit: Roots Revival Romania, ce ne invita sa ne redescoperim radacinile, prin imbinarea muzicii traditionale cu jazz-ul modern. Pentru ca ceea ce se aude, intotdeauna se traieste.
Artistii care vor da un nou suflu muzicii sunt: Mehdi Aminian din Iran (la ney, un del de nai persan); Monica Mădaș din România (voce), Mehmet Polat din Turcia (oud); Emmanuel Hovhannisyan din Armenia (duduk), Meg Hamilton din Marea Britanie (vioară), Ruven Ruppik din Germania (percuţie) și Akash Bhatt din India (percuție).
Roots Revival Romania 2014 intra in turneu prin toata tara: din 25 februarie pana pe 1 martie in urmatoarele orase: Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara,si Bucuresti. Pentru capital concertul este programat pentru data de 1 martie, la Sala Radio. Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro, magazinele Inmedio semnalate, si magazinele Germanos.
Leave a comment