Asociatia Bun-Simt si Atitudine Civica va anunta inceperea parteneriatului cu Decathlon Romania pentru realizarea proiectului Traseu de Bun-Simt Turistic in Bucegi. La baza acestui parteneriat sta dorinta comuna de a oferi conditii de siguranta sportivilor si turistilor care strabat traseele turistice din Bucegi si preocuparea permanenta ale celor doi parteneri pentru protejarea mediului inconjurator prin implicarea in actiuni de protectia mediului si prin transmiterea mesajelor catrepublicul larg privind importanta unui comportament responsabil fata de natura.
Proiectul se va desfasura in perioada 5 iunie – 5 august si vor fi reabilitate 5 trasee turistice:
● Traseul Busteni – Piatra Arsa
● Traseul Busteni – Babele
● Traseul Cabana Caraiman – Crucea Eroilor
● Traseul Babele – Cabana Vf. Omu
● Traseul Busteni – Creasta Bucsoiului – Cabana Vf. Omu
Proiectul Traseu de Bun-Simt Turistic in Bucegi este initiat de Asociatia Bun-Simt si Atitudine Civica si se bucura de sprijinul Decathlon Romania, prin programul „Accesul la Sport al Tuturor”, cuprins in strategia de Responsabilitate Sociala a Decathlon Romania, potrivit careia compania se implica activ in procesulde adoptare a unui stil de viata sanatos intr-un mediu cat mai curat, sportul insiguranta fiind un element esential pentru o viata mai buna. Astfel, Decathlon Romania isi respecta misiunea de a face sportul accesibilcat mai multor romani, indiferent de gradul de pregatire sportiva, sprijinind un mod deviata sanatos.
Proiecul Traseu de Bun-Simt Turistic va fi implementat in parteneriat cu Serviciul Judetean Salvamont Prahova si Administratia Parcului Natural Bucegi si presupune reabilitarea a 5 dintre cele mai populare trasee turistice, frecvent abordate de iubitorii muntelui si ai sporturilor specifice zonelor montane.
● Traseul Busteni – Piatra Arsa
● Traseul Busteni – Babele
● Traseul Cabana Caraiman – Crucea Eroilor
● Traseul Babele – Cabana Vf. Omu
● Traseul Busteni – Creasta Bucsoiului – Cabana Vf. Omu.
Proiectul se va desfasura in perioada 5 iunie – 5 august presupune achizitia si pregatirea materialelor necesare si refacerea marcajelor deteriorate pe timpul iernii, reabilitarea zonelor periculoase prin montarea unor lanturi si cabluri de sustinere, consolidarea potecilor si degajarea acestora de arborii cazuti in timpul iernii si inlocuirea sagetilor si stalpilor indicatori deteriorati de pe cele 5 trasee amintite. De asemenea, in cadrul proiectului vor fi amplasate panouri de informare turistica si harti, regulamentul de vizitare a Parcului Natural Bucegi si panouri cu mesaje educative prin care turistii sunt indemnati sa aiba un comportament responsabil fata de natura si sa nu arunce gunoaiele pe potecile muntelui.
Leave a comment