• Treasure hunt-Scrisorile bunicii

    “Scrisorile Bucureștiului” este prima manifestare locală cu puternic caracter participativ a Festivalului Scrisorilor (și a doua ediție a acestei inițiative lansată de Asociația Hearth – singura din România care aduce în atenția publicului importanța culturală a scrisorilor).
    309415368_195231336207630_3876591208188404735_n
    Proiectul își propune să (re)aducă în atenția tinerilor scrisul și scrisoarea ca activitate de procesare a gândurilor și emoțiilor, pe de o parte, și să ofere locuitorilor Bucureștiului o perspectivă cultural-educațională inedită asupra epistolarității – prin intermediul unor ateliere creative participative, a unei expoziții și prelegeri care ajută comunitatea să înțeleagă istoria unor perioade din trecut ale Bucureștiului prin raportarea la scrisorile existente.
    Astfel, proiectul invită comunitatea bucureșteană să ia parte la o suită de activități cultural-artistice care vor avea loc între 17 septembrie – 15 octombrie 2022 și să exploreze într-o manieră interactivă scrisorile Bucureștiului de acum și de altădată.
    Acest treasure hunt are loc pe 2 octombrie, între orele 12:00 – 16:00, punct de întâlnire: cafeneaua Camera din Față, Strada D. I. Mendeleev 22, aproape de Piața Amzei.
    Traseul de tip treasure hunt marchează al treilea eveniment din cadrul proiectului Scrisorile Bucureștiului. Pe parcursul traseului interactiv vom avea oportunitatea să redescoperim Bucureștiul, să observăm elemente arhitecturale și culturale deosebite, în timp ce aflăm lucruri noi despre scrisori prin intermediul unei activități relaxante și captivante. Traseul este potrivit atât pentru copii și adolescenți, cât și pentru familii, adulți și grupuri de prieteni care vor să exploreze într-o manieră interactivă Scrisorile Bucureștiului și să petreacă timp de calitate cu cei dragi.
    Duminică, 2 octombrie, între orele 12:00 și 15:00, Alina Chiriac (coordonatoarea evenimentului) ne așteaptă la cafeneaua Camera din față – unde vom afla toate detaliile despre desfășurarea traseului și povestea din spatele acestuia. De acolo, provocarea este să descoperim următoarea locație inclusă în traseu folosindu-ne de indiciile din scrisorile găsite la locația anterioară. În total, avem de descoperit și explorat cinci locații din București.
    La finalul traseului, primii participanți vor primi o amintire “de la mamaie”. Durata traseului este de proximativ 60 min iar participarea este  gratuită.
    Ilustrațiile din imaginea evenimentului sunt realizate de artista Camelia Șirli: este pasionată de urban sketching de mai bine de 3 ani și îi place să exploreze tehnici și subiecte. Iubește culorile și e mereu super încântată să redea stări și momente cu ajutorul lor. A scris și publicat un mini jurnal de călătorie despre Paris în 2019, iar acum visează și lucrează să finalizeze jurnalul despre călătoria ei în Coreea de Sud din septembrie 2019. Acesta va cuprinde schițe, fotografii și aventurile ei de călător solo în cele 20 de zile pe care le-a petrecut acolo.
    Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022.
    Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.
    Parteneri: Muzeul Municipiului București, Primăria Sector 3, Camera din Față, Librăria Franceză Kyralina, Biblioteca Metropolitană București, Asociația Hestugma, Asociația Artextract, Radio România Cultural, Colegiul Național Bilingv George Coșbuc, iQool .

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>