• 15 minute in lumea SF a neuro-stiintei

     SF Short Film Festival inseamna mai mult decat super-drone, roboti si viata pe Marte. Experimente si teorii din laboratoare sunt extrapolate intr-o serie de filme scurte care trebuie sa ne puna un semn de intrebare.

    15 minute in lumea SF a neuro-stiintei ne arata efectele grave ale epuizarii in munca, ale permanentului alergat dupa acumulare  si ce ne rezerva viitorul ca piloni ai productiei, intr-un viitor sumbru care pentru bani ne vom vinde si somnul, orele de ragaz care dau un respiro organismului. Cum ar fi daca am muncii non-stop chiar si in somn, am putea face atatea lucruri si castiga mai multi bani, dar care ar fi adevaratul pret?

    Fimul prezinta experimentul unor neuro-cercatatori, o echipa de mixta ce pun la cale un proiect in care o schema de tratament plus o tehnologia implantata te lasa sa muncesti 24 de h continuu. Protagonista filmului, o femeia numita A. participa la un experiment in care ea devine activa in somn, desi nu-si mai aduce nimic aminte atunci cand se trazeste. Corpul si creierul sunt programate pentru a face activitati standard, simple in timpul somnului: scanare documente, indosariere. Efectele secundare nu intarzie sa apara, asa ca isi doreste sa stie ce sa intampla exact cand devine inconstienta pentru ca granita dintre vis si realitate devine din ce in ce mai subtire. Curios de final? Dupa cateva minute am inteles ca echilibrul in munca este cel mai important, si robotizarea umana nu este o solutie, si cel mai important este sa ne bucuram de ceea ce avem acum.

     

    Scurtmetrajul Sleepworking il gasiti pe Youtube, dar poate fi vizionat pe platforma Dust, unde gasiti productii sf de scurt-metraj pe diverse tematice.

     

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>