• Cei 25 de ani ai filmului european

  Anul acesta se implinesc 25 de ani ai Festivalului de Film European, editie organizata in preajma datei de 9 mai, de Ziua Europei.

  2016 vine cu o proiectie mai extinsa de filme: 85 la numar, proiectate in sase orase: Bucuresti 5-15 mai; Baia Mare 13-15 mai;Cluj-Napoca 20-22 mai;Tirgu Mures 20-22 mai;Hunedoara 27-29 mai;Timisoara 27-29 mai.

  Dintre filmele anuntate la editia de anul acesta al Festivalului de Film European se anunta o bogata colectie Made in Romania, comedie si drama la un loc: Black Friday, Domestic, Dincolo de cafea ferata, Muntele Magic, o Noapte in Tokoriki.

  Cap de lista e filmul “Domestic”, de Adrian Sitaru, primul lungmetraj lansat pe CINEPUB: un mix de drama si umor negru, despre viata la bloc, comunitati si animalele acestora: gaina, porumbel, pisica, caine, iepure.

  Filmul imi aduce aminte de copilarie, de bobocii de gasca care imi erau asa dragi pentru ca erai galbeni si pufosi ca niste mingi, iepurii care raman animalutele mele preferate, cainii, pisicile, vaca, calul, capritele bunicilor. Desi iubim animalele, pradatorul din noi ajunge sa le mancam. De aici drama familiilor: desi iubim catelul si pisica neglijam porumbelu, si gatim gaina sau iepurele. Ipocrizie, paradigma a hranei, sau spalare a creierului milenara. Cum se face ca cainele este cel mai bun prieten al omului, pisica tovarasa pe wall-ul de Facebook, dar iepurele asa gustos in tigaie? Copii spun nu unui vechi model de gandire, si aleg sa nu-si manance prietenii. Cum se va starsi oare totul? Eu una m-am regasit in  firul povestii.

  Pentru ca pe data e 16 iulie se va sarbatori International Emoji Day, adica Ziua Internationala a Emoticoanelor, iata rezumatul filmul Domestic tradus in limbajul emoticons:

  Family on Microsoft Windows 10    House Building on Microsoft Windows 10 Flag for Romania on Google Android 6.0.1

   

  Rabbit on Microsoft Windows 10  Rabbit Face on Microsoft Windows 10 Dove of Peace on Microsoft Windows 10Cat on Microsoft Windows 10Dog on Microsoft Windows 10

  Boy on HTC Sense 7Smiling Face With Open Mouth and Cold Sweat on Microsoft Windows 10 Disappointed Face on Microsoft Windows 10 Persevering Face on Microsoft Windows 10Thinking Face on Apple iOS 9.3

   

  Mai multe despre program, filme si alte evenimente conexe se gasesc si pe pagina de facebook FFE, pagina oficiala a Festivalului de Film European.

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>