• Ivan Patzaichin FEST – Rowmania

  Festivalul Ivan Patzaichin – Rowmania va continua să fie un festival anual, la Tulcea, care activează pentru protejarea naturii, a patrimoniului hidrografic și a biodiversității, pentru educarea copiilor și adulților cu privire la valoarea capitalului natural și cultural, pentru promovarea principiilor sustenabilității și a turismului responsabil, pentru demonstrarea beneficiilor mișcării în aer liber și a sporturilor pe apă, pentru încurajarea comunităților să își valorifice atuurile și multiculturalitatea.
  297125278_5930309770332423_5317206149264322091_n (1)
  Ediția 2022 se va desfășura în perioada 5-10 septembrie, cu un eveniment de deschidere pe 5 septembrie, pe Faleză, urmat de Caravana Apele Unite ale României – o tură de vâslit în Delta Dunării, de la Tulcea la Mila 23 (6-8 septembrie) și de alte două zile pline, între 9-10 septembrie la Tulcea.
  Ediția #2022 a Festivalului aduce: Competiții de vâslit pe Lac Ciuperca, Ateliere de educație alternativă pentru copii, Concerte,  Proiecție de film,Discuții despre soluțiile de dezvoltare durabilă în Delta Dunării, Expoziție de machete și fotografie – Navigația pe Dunăre, Caravana Apele Unite – tură de vâslit.
  Din program:
  -LUNI, 5 septembrie de la 19:30 – 21:30 are loc deschiderea oficială a Ivan Patzaichin Fest – Rowmania, ediția 2022 ( capatul Falezei, spre Tulco), concert in memoriam Ivan Patzaichin, spectacol cu drone și lumini, acompaniat de Urma
  -MARȚI, 6 septembrie se deschide expoziția proiectului Ansamblului “Ivan Patzaichin” (realizat de Mircea Cantor, Virgil Scripcariu, Teodor Graur, Dan Vezentan, Olah Gyarfas) ce va fi amplasat în 2023 pe Faleza Ivan Patzaichin (Muzeul de Artă),Expoziția va fi deschisă între 5 – 10 septembrie.
  Intre 6 si 8 septembrie are loc Caravana Apele Unite ale României | Tulcea – Mila 23:
  Ziua 1 – Traseu: pe Dunăre (Tulcea) – Canal Mila 36 – Șontea (25 km)
  Ziua 2 – Traseu: Șontea – Lacul Băclănești – Șontea – Lacul Fortuna (18 km)
  Ziua 3 – Traseu: Lac Fortuna – Lacul Văcaru – Lacul Ligheanca – Mila 23 (14 km)
  -Vineri 19 septembrie  vor avea loc diverse programe educationale, precum un concurs de vâslit și îndemânare, parada canotcilor construite de copiii din Deltă, atelier de construcție de machete de bărci cu Viorel Gheorghe – Atelierul Mobil.
  -SÂMBĂTĂ, 10 septembrie va avea loc Descoperă ROWmania-concursul de vâslit în canotci  pe lacul Ciuperca  si Delta Tulcea Triathlon.
  Festivalul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, împreună cu Primaria Municipiului Tulcea, Consiliul Județean Tulcea și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă. Sponsor principal: Kaufland România.
  Festivalul beneficiază și de sprijinul AQUA Carpatica, Fundația Bosch Romania și al partenerilor Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23: ARBDD – Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Romanian-American Foundation, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, DC Communication, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, Green Village, Deltaica, Ivan Pescar, Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța, Apele Române.
  Detalii despre Festival găsiți aici: https://rowmania.ro/ivan-patzaichin-fest-2022

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>