• Argila nu e doar gri

  Campania de testare #buzzsecom continua cu fructificarea miracolului naturii, argila, in numeroasele ei texturi si culori.

  Argila se amesteca cu apa, sucuri din fructe (in special din citrice), din legume(din castraveti) in functie de nevoile speciale ale pielii. Desi mastile de argila se aplica in genere pe fata si decolteu, ajuta si la curatarea pielii scalpului si a parului.

  Eu am preparat pentru o masca pentru eliminarea punctelor negre din zona T amestecand doua masuri de argila trei masuri de apa. Am folosit argila rosie marocana ambalata de Secom Romania. Argila este pastrata intr-un borcan de sticla, iar produsul vine la pachet cu o lingura de plastic pentru masurat.

  Cand se amesteca ingredientele este necesara respectarea gramajului, sa se foloseasca un vas de ceramica, sticla sau lemn, si agila se amesteca cu apa, uleiul sau sucul folosind un betisor de lemn, sau de sticla, niciodata din metal. Eu folosesc intotdeauna betisoarele de lemn de la inghetata.  Dupa reteta clasica a argilei cu apa, am experimentat uleiul de Kokoi, faimos pentru efectele terapeutice asupra pielii sensibile si a tenului acneic, a caruit utilizare este o adevarata traditie in Insulele Hawaii.

   

   

  Din experienta recomand sa nu uitati masca cu argila prea multi tilp pe fata, pentru ca are un puternic efect astringent si ar putea sa va usuce pielea, mai ales in zona pometilor. Respectati timpul recomandat de 10-15 minute. Imediat dupa ce dati masca jos, porii sunt deschisi si gata sa primeasca un ulei hidratant sau o masca regeneranta. Eu folosesc acum crema cu vitamina C de la Life-Flo Secom. Pentru ca are o culoare portocalie, datorita continutului ridicat de vitamina C, aplic masca si apoi crema ca procedeu de ingrijire inainte de culcare.

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>