• Azerty

   

   

  Fiind o fire conservatoare, intotdeauna am privit cu  scepticism noutatile. Nu dau credibilitate, pana nu testez eu . Pentru mine tabletele erau doar jucarii, mofturi copilaresti pentru oameni mari. Fiind butoane-addicted, moda cu frecarea degetelului pe ecran, nu imi era deloc atragatoare.

  Dar a venit si momentul cand  a trebuit sa lucrez cu tableta, si atunci a  inceput sa-mi placa. Unul dintre primele mele joburi a fost de promoter pentru un brand tobacco; am facut timp de 3 saptamani un studiu de piata, iar tableta era unealta mea de  lucru, implicit am testat-o si acasa. Stand in picioare, cateodata pe scaun, am inceput sa o butonez si in scopuri personale: gmail, google search, si bineinteles facebook. Seara inainte de culcare,  mai intram pe internet tot de pe tableta. Cum proiectul s-a terminat, am predat tableta.  Concluziile pot fi enumerate intr-o enumerare de numeroase avantaje, dar si cateva dezavantaje. Pana la  urma noi decidem daca merita.

  Tableta este usoara si portabila e mentionat ca o purtam cu mine in geanta; cand eram la metrou, cand eram pe drum, la cafeaua de dimineata. Porneste repede, in cateva secunde, in comparatie cu un calculator care pana ruleaza sistemul de operare dureaza 1-2 minute. In plus daca ai internet bun,  dispui si de o cautare rapid ape internet.

  Asa usoara, e perfecta pentru deplasari, si prezentari.  Imi aminetesc de perioada anilor de studentie, cand trebuia sa car cu mine prin tot orasul o geanta de 3,5 kg ce continea un laptop, si un incarcator. O tableta, un acecsoriu chic, sofistcat, si destept, ar fi facut treaba buna, ocupand doar 10% din geanta; aceste tablete au pe langa un rol educational, si unul distractiv. Asa orele plictisotoare de la facultate, trec mai repede. Laptopul e mai greu de carat, si de plimbat dintr-o sala in alta, dintr-o cladire in alta, sau chiar dintr-un oras in altul.  Suna surprizator? Afla ca in faculatae aveam ore in orasul Voluntari; iar adesea  cursurile erau o deplasare continua pe ruta Universiattea Bucureti-corp Geografie, pana cladirea geologie, undeva spre Batistei; sau chiar de la etajul 4 la parter-si apoi la etajul 2; studenti multi, sali putine. Si da, pauza era de 10 minute, si daca mai avea  si o prezentare de proiect in ziua respectiva, si laptopul era greu,  nu prea mai ramanea timp si de covrig.

   

  Ca sa zica nimeni ca sunt avocatul tabletei, ma gandesc si la cateva dezavantaje, captate de mine in periaoda de tastere; eu am lucrat pe un Ipad 2,  insemanad ca tot ce vrei ca aplicatii, se ca cam platesc; internetul venea pe cartela; e aluneacoasa, si fragila. Din observatiile inconjuratoare remarc ca majoritatea tabletelor nu au tastatura, facand exceptiile noile modele; bacteria se descarca cam repejor; Ecranul ramane totusi mic, daca esti obisnuit cu ceva mare.

  logo_azerty

  Daca  ar fi sa optez acum pentru o tableta as alege modelul Samsung galaxy Note Pro 12.2 P900, alb. Pur si simplu am vazut-o in magazinul Azerty.ro  si am descis ca e pe lista de trebuie sa o am. Pur si simplu Samsung imi pare mai accesibil, si mai uman.  Nu e vorba de lupta dintre est si vest, dar cand e vorba de fructe, as da marul pe un mandarin.

  samsung-galaxy-note-pro-122-white-1

  Articol inscris in competitia SpringSuperBlog 2014!

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>