• Baragan cultural editia 2022

  Cu ocazia Zilei Culturii Naționale  in saptamana 25-30 ianuarie are loc evenimentul conex Bărăgan cultural.
  272298195_471506544491270_7943386341015893177_n
  https://www.facebook.com/itinerama
  Evenimentul a inceput cu o expoziție  ce include 30 de fotografii realizate de Răzvan Voiculescu și Adriana Lucaciu, 10 „povestiri” audio care vor însoți 10 fotografii (un QR code va redirecționa vizitatorii către un fișier audio) și 3 montaje video semnate Adriana Lucaciu cu filmări ale obiectivelor de patrimoniu din Bărăgan. Expoziția poate fi vizitată în perioada 25-30 ianuarie 2022 la Acuarela Bistro.
   Proiecția filmului „Și atunci, ce e libertatea”,  va avea loc la Acuarela Bistro (Strada Polonă Nr. 40) și online pe eventive.org (acces gratuit). Filmul prezintă povestea unui profesor de istorie din Herculane care, în timpul unei nunți, este luat cu forța de comuniști, alături de soția lui și de alți șapte oameni. Grupul e deportat în Câmpia Bărăganului, unde trebuie să supraviețuiască într-o zonă pustie și aridă în condiții infernale. Ei sunt doar câțiva dintre cei 40.000 de oameni strămutați de comuniști din Banat în Bărăgan în 1951, în ceea ce s-a numit „Siberia românească”. În 2021 s-au aniversat 70 de ani de la demararea teribilului proces de epurare și strămutare.
  Bărăganul a dat și două dintre marile personalități ale scenei muzicale mondiale: Hariclea Darclée și Ionel Perlea. Pentru că anul 2020 a fost unul cu dublă aniversare: 120 de ani de la nașterea dirijorului ialomițean Ionel Perlea și 160 de ani de la nașterea celebrei soprane Hariclea Darclée. Alături de Alin Stoica, se vor marca aceste două aniversări printr-o serată muzicală Serata se va desfășura cu prezență fizică, dar va fi transmisă și online pe Facebook și pe platforma online a evenimentului.
  Proiectul este produs de Triptago SRL cu ocazia Zilei Culturii Naționale, în urma unui apel public de proiecte. Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.
  mai multe detalii pe: https://www.facebook.com/itinerama

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>