• Barba nu te face filozof

    Precum spuneau prietenii nostrii latini: Barba non facit philosophum, adica barba nu te face filosof, dar ai facut primul pas pentru a deveni unul, as completa eu.

    In viata esti #pebarbata.Tine de tine sa alegi unde vrei sa mergi, si ce vrei sa faci. Prin liberul  arbitru ni s-a  oferit darul libertatii. Barba nu te face filozof, dar ce te impedica sa devii unul. Esti pe barba ta, si oricand ai putea sa incerci sa fii. Daca vrei ceva, iti asumi riscurile. In literatura motivationala se spune ca daca incepi sa  te porti ca X, sau sa te imbraci ca X, poti deveni un X foarte repede. Este un rezultat obtinut in urma unui algoritm necunoscut  ce insumeaza munca, caracter, vointa, motivatie, genetica, mediul de viata, energie universala, si dorinta.

    Fara sa vrem judecam dupa aparente. Daca esti imbracat in sutana, esti preot. Daca ai ochelari, o servieta in mana si citesti o carte in metrou-esti profesor; daca ai un vraf de hartii in barte si o geanta tip postas ce atarna greoi cu alte carti-esti student.  Micile diferente de stil faca o anumita tinuta, si look sa fie complet format, si sa intre intr-o anumita tipologie.  Chiar daca suntem in anul 2014 oamenii gandesc dupa aceleasi stereotipii tribale: esti ca mine, din lumea din tribul meu, daca arati si mai ales daca te imbraci ca mine.  In vremurile antice filozofii si  profesorii purtau barba, ca semn al intelpciunii.

    In zilele noatre barba este atribuita asa ziselor triburi urbane de hipsteri care au vrut sa fie diferiti de ceilalti. Eu nu ii vad ca undermainstram, si ca trend-setteri, contribuind la un adevarat curent in moda, si in viata de zi cu zi. Moda se reinventeaza asa si barba Credc a anul trecut ma uitat la televizor pe Fashion TV, si toate modele masculine purtau barba. Se trasa deja directia catre reintoarcerea la moda sfarsitului de secol XIX si inceputului de  secol XX cand erai chic cu monoclu si barbic. Invers stereotipurilor, hipserii sunt oameni creativi, care activeaza in domenii sociale si creative.In ciuda vorbelor pe care oamenii le spun cu ura despre ei, si toata masa de critici, ei sunt pe barba lor, si isi asuma statutul.

    În această vară, Philips lansează provocarea „Fii pe barba ta!”, prin gama de produse Click & Style, două modele de aparate de îngrijire versatile, pentru orice stil. Mai multe detalii găsiţi pe site şi pe Facebook.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>