• Bucluc la Operă – Avanpremieră Teatrul Elisabeta

  Marți, 28 martie, la Teatrul Elisabeta, va avea loc noua avanpremieră a stagiunii: “Bucluc la Operă”, în regia îndrăgitului actor de comedie Lucian Ghimiși. Biletele au fost puse deja în vânzare.

  Bucluc la Operă - Avanpremieră Teatrul Elisabeta

  Bucluc la Operă – Avanpremieră Teatrul Elisabeta

   

   După succesul înregistrat cu primul spectacol pe care l-a regizat, “Bucătarii”, Lucian Ghimiși prezintă publicului Teatrului Elisabeta o nouă comedie. “Bucluc la Operă” (titlu original – “Lend me a tenor”) este o piesă semnată de Ken Ludwig, câștigătoare a 3 premii Tony și 4 premii Drama Desk, și montată în zeci de țări din lumea întreagă.

  Ca orice comedie clasică, piesa anunță un șir lung de încurcături. Marele tenor Tito Merelli, cunoscut ca Il Stupendo, interpretat de Mihai Marinescu, este așteptat pe scena Cleveland Grand Opera pentru un spectacol unic. Ca orice mare star, Tito întârzie și, din cauza unor probleme medicale și încurcături amoroase cu soția sa, Maria (Alexandra Velniciuc), ia o doză mult prea mare de somnifere și adoarme. Saunders (Lucian Ghimiși/Alexandru Mike Gheorghiu), directorul Operei, și asistentul său, Max (Dan Clucinschi), îl găsesc pe Tito zăcând în pat și sunt convinși că e mort. În încercarea de a salva marele eveniment de la Operă, Saunders îl convinge pe Max să se deghizeze în impozantul Merelli și să urce pe scenă. Max e în fața publicului și își îndeplinește rolul în mod fabulos – atât de bine, încât fiica lui Saunders, Maggie (Irina Noapteș), primadonna scenei Operei, Diana (Andreea Alexandrescu) și Președinta Asociației Prietenii Operei, Julia (Claudia Ene) sunt fascinate de vocea și farmecul falsului tenor. În tot acest timp, adevăratul Tito e în dormitor și… se trezește – ceea ce înseamnă că, în clădire, sunt doi tenori îmbrăcați identic, care aleargă dintr-o parte în alta, urmăriți de femeile care cred că au pus mâna pe Il Stupendo.

  Din distribuție fac parte Dan Clucinschi, Lucian Ghimiși, Alexandru Mike Gheorghiu, Irina Noapteș, Mihai Marinescu, Andreea Alexandrescu, Alexandra Velniciuc, Claudia Ene. Scenografia este semnată de Roxana și Andrei Răduț.

  Avanpremiera va avea loc marți, 28 martie, începând cu ora 19:00. Informații suplimentare  sunt disponibile pe www.TeatrulElisabeta.ro

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>