• Bucuresti in 5 minute

    Bucuresti in 5 minute este un ziar online cu aparitie lunara administrat de Muzeul Municipiului Bucuresti. In doar 5 minute putem rasfoi pagini culturale cu stiri, evenimente, expozitii temporare si permanente ale muzeelor din Bucuresti dar si concursuri ce pun la treaba creativitatea.

    Pe site am gasit tururi virtuale ale unor muzee mai putin cunoscute precm muzeul casa memoriala Nottara, Muzeul pf. dc. victor Babes sau muzeul Frederic si Cecelia Storck. Tot pe site am aflat si despre existenta unei vaste biblioteci ce poate fi consultata la sediul muzeului de pe blv Lascar Catargiu nr. 21. Sunt disponibile online in colectia Cnema Museion o serie de filme documentare cu imagini vechi, din arhiva instituției: Palatul Voievodal Curtea Veche (1), Calea Vacaresti.

    Vara aceasta se anunta o multitudine de evenimente culturale. Pana pe 30 august 2020 are loc salonul BD-povesti din Bucuresti in benzi desenate, editia aVII-a, ce are loc la Palatul Sutu.  De asemene Muzeul Municipiului Bucureşti a lansat un ambiţios proiect editorial denumit Revista de Arta şi Istoria Artei. Se accepta studii, articole, note, rapoarte de restaurare și recenzii asupra apariţiilor recente de literatură ştiintifica de specialitate, cataloage de expoziții, redactate in limba romana, sau intr-o limba de circulaţie internationala, avand ca scop cercetarea în domeniul teoriei artei, istoriei artei romanesti/universale și restaurarii patrimoniului.

    mai multe detalii aici:

    Ziar – Bucuresti in 5 Minute 2020

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>