• Călătorie în orașul pictat – vechea stradă a Colței

    Muzeul Municipiului București ne invită la Conferința de Joi, 24 octombrie, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr 2), care va fi susținută de dr. Nicoleta Bădilă și dr. Delia Bran.

    Lansarea catalogului „Călătorie în orașul pictat – vechea stradă a Colței” va fi acompaniată de o scurtă prezentare a acestuia și a importanței străzii Colțea din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii culturale bucureștene. Conferința va fi susținută de două dintre autoarele catalogului: Nicoleta Bădila și Delia Bran. Ele vor vorbi despre dezvoltarea peisajului urban în arta românească, respectiv despre importanța infrastructurii urbane culturale în susținerea și dezvoltarea artei.

    Dr. Nicoleta Bădilă este muzeograf în cadrul Muzeului Municipiului București, secția Arheologie Preventivă și Istorie Bucureșteană. De profesie istoric de artă, ea are o teză de doctorat în istoria portretelor europene. Este expert acreditat în bunuri culturale cu semnificație artistică, portrete de secol XIX. Are o experiență vastă în studiul și analiza portretului românesc fiind o cercetătoare cu multă acribie a fondului vechi de lucrări de artă plastică pe care muzeul le deține. A publicat articole în revista „Urbanitas” și alte publicații interne și internaționale, și în 2022 a devenit co-autoarea „Repertoriu de ceramică Vol I. Ceramică din atelierele Domeniilor Coroanei Regale a colecției Muzelui de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici”. În prezent lucrează în echipă cu Delia Bran pentru realizarea repertoriului de pictură al Colecției de artă plastică a muzeului, portrete în ulei de secol XIX.

    Dr. Delia Bran este muzeograf în cadrul Muzeului Municipiului București, secția Arheologie Preventivă și Istorie Bucureșteană. De profesie istoric de artă, ea are o teză de doctorat în politicile culturale din spațiul românesc. Este expert acreditat în bunuri culturale cu semnificație artistică, pictură românească de secol XX. Are o vastă experiență în studiul patrimoniului cultural și al colecțiilor de artă, este specialist în paternități de obiecte și trasabilități de istorii ale bunurilor culturale. Are mai multe articole pe acest subiect și pe istoria muzeelor și colecțiilor de artă din București în reviste ca „Urbanitas” sau „Revista muzeelor”. A curatoriat mai multe expoziții temporare sau permanente, în echipa din jurul colecției Pinacotecii Municipale, apoi în echipa extinsă a Muzeului Municipiului București. Este autorul volumului I al Repertoriului de pictură a Pinacotecii Municipiului București și în prezent lucrează la realizarea Repertoriului de pictură al Colecției de artă plastică a muzeului, portrete în ulei de secol XIX, împreună cu Nicoleta Bădilă.

    Coordonator conferință: conf. univ. dr. Cătălin D. Constantin

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>