• Campionatul de Bine

  A inceput Campionatul de Bine. De pe 6 decembrie 2016 si pana pe 15 februarie 2017,  competitia pentru atragerea de donatatii pntru ONG-urile din Romania a atras proiectii din varii domenii: social, cultural, antreprenoriat. Premiile constau în dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante în Campionat, în limita a 5000 de euro, fiind recompensate primele trei proiecte care reușesc să adune cele mai multe donații individuale tinandu-se cont de numarul donatorilor unici.

  Pe Bursa Binelui pentru donatiile nu se percepe comision, astfel se incurajeaza donatiile mici, incepand cu suma de 5 lei. Toate platile sunt 100% securizate și intra sub incidența legilor transferurilor bancare, platforma stimulând astfel plățile electronice cu cardul. Bursa Binelui este dezvoltată de către Banca Comerciala Romana, in parteneriat cu EuPlatesc.ro.

  Platforma de donatii online Bursa Binelui, a aparut ca o nevoie a donatorilor dar si organizatiilor non-guvernamentale, deoarece statistic vorbind platile online reprezinta cel mai populara metodate de fundraising social.

  Campionatului de Bine de anul acsta a strans 42 de proiecte. Dintre toate mie mi-a atras atentia o initiativa culturala: Vreau un dac in Bucuresti.

   

  Marile muzee ale lumii gazduiesc statui antice de daci, realizate de sculptori romani in timpul domniei lui Traian. Initial create pentru a impodobi Forul lui Traian acestea sunt considerate capodopere ale artei antice. In Romania sunt putin cunoscute. In peisajul urban bucureștean nu exista nici un monument dedicat civilizatiei dacice.

  Asociația Identitate Culturala Contemporana (AICC) lansează un proiect de strangere de fonduri pentru realizarea si amplasarea in Bucuresti a unei replicii dupa o statuie antica aflata in Florenta.

  Proiectul este fundamentat pe studiile știintifice ale istoricului Leonard Velcescu, Dacii in sculptura romana. Studiu de iconografie antica. Cartea a aparut la Ed. Academiei Române, premiata de Academia Romana.

  AICC intenționează să doneze și să amplaseze această replică de Statuie de nobil dac în București, într-un spațiu public adecvat, cu sprijinul autorităților administrative locale.

  Banii vor fi virați Asociației Identitate Culturală Contemporană și vor fi folosiți pentru achitarea costului statuii și a cheltuielilor ce decurg pentru realizarea proiectului (PR, deplasări, organizare evenimente promovare, etc),  realizată de către atelierul de sculptură Galleria d’Arte Pietro Bazzanti e Figlio din Florența, instituție acreditată de Ministero dei Beni Culturali din Italia să execute astfel de replici. Costul este definit pe baza unui contract și pe baza anexelor-plan de lucru, iar îndeplinirea etapelor și cheltuielile sunt verificate  de către un comitet de trustees și de o firmă de audit. Rapoartele vor fi făcute publice, pe internet, pe pagina proiectului http://proiect.statuidedaci.ro/

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>