Atunci cand nu stii ce sa faci, si pe cine sa chemi. Primul lucru pe care il faci este sa deschizi o pagina Google sis a vezi noutatile in domeniu. Frica insa nu mai este o noutate.
Cam asa reactionam cu totii cand vedem un soricel intr-o camera; soricelul este dragut, insa adevaratele temeri apar atunci cand vedem un sobolan mai mare.
De unde aceasta temere? Totusi rozatoarele sunt animale inoffensive, mici; nu fac rau nimanui; doar traiesc si ele. Insa dupa vorba: in sticlutele mici stau esentele tari, in vazul sobolanilor virusurile puternice.
De sute de ani prezenta acestora a fost asociata cu bolile, iar locurile unde acestia isi aveau alcasul erau intotdeauna locuri de evitat. Cam asa s-au imprastiat bolile pe glob: marile descoperiri geografice si comertul maritime au avut si numeroase efecte negative; in primul rand aceasta imprastiere a bolilor. Navele acostau in port, iar soarecii si sobolanii sii faceau veacul acolo. Ce era ca micutele rozatoare sa profite de o excursie gratis, cam intotdeauna cu o singura directive: doar dus., si bineinteles cu o excursie prelungita, escala in numeroase porturi pe drum. Si asa sobolanelul din Asia cunostea aerul European., soricelul European coloniza America. The black side of tourism.
Pe atunci nu exista 0219662.ro . Vremuri greme, obiceiuri barbare. Acum deratizarea este o operatiune mai rapida si mai normal. In marile orase se cere o dizinfectie si o dezinsectie anuala. Populatia globului s-a marit, iar riscul inprastierii microbillor creste in acelasi ritm.
Orasele necuratate, nedesinfectate sunt associate cu un nivel scazut de trai, rata crescuta a imbolnavirilor., intr-un cuvant saracie. De obicei rozatoarele periculoase traiesc in orasele mari, in zone periferice, in apropierea porturilor, sau in cladirile si fabricile parasite.
Asa ca daca locuiti intr-o zona problematica, ciuliti urechile. Cineva va poate rontai chiar cum popcorn-ul.
Leave a comment