• Cartea clasica versus ebook

  Eu citesc in stilul clasic. Am carti din  o multitudine de domenii: belestristica, geografie,

  ecologie, ghiduri turistice, gradinarit, fotografie,  retete, self-help, psihologie, economie.

  Citesc in fiecare zi, si oricat de zapacita ar fi ziua respective, incerc sa a strecor intr-un colt linistit cu o carte preferata. Imi aleg  cartea  in functie de stare si ce pofta de lectura am. Obisnuiesc sa citesc o carte pana la capat, dar recunosc ca sunt carti care au ramas neterminate.  O carte imposibil de citit este Ulyse de James Joyce. Groasa, cu metafore si aluzii de neinteles. O buna metoda de ati testa rabdarea. Exclus pudici.

  Mi s-a intamplat sa intalnesc si carti care pur si simplu cititul devenea obositor. Placerea disparuse. Cartea avea un titlu de genul  sfarsitul banilor, inceputul unei noi civilizatii. O carte groasa, cu multe speculatii economice, previziuni si teorii despre viitorul ce ne asteapta.

  Obisnuiesc sa citesc in metrou. I-au tot timpul cu mine  o carte in geanta. Daca prind  un loc, de ce sa treaca timpul fara sa lecturesc. Si chiar daca e aglomerat imi gasesc un loc in care sa sa citesc. In orele de maxima aglomeratie insemnand 07:00-10:00 si 16:19:00, cititul in metrou devine o mare provocare chiar daca stai pe scaun, nu mai zic daca mai gasesti loc in picioare.

  Atunci cand cartea pe care o citesc, are proportii uriesesti, iau ceva mai usor de transportat cu mine. Desi nu imi sta in fire, uneri  incep si 2 carti intr-o luna.

  Intotdeauna exista si un insa, chiar fi daca. Chiar asa! Chiar fi daca as citi cate carti vreau eu intr-una singura?  Vremurile s-au schimbat si cititul nu mai tine cont de pagini.  Merg la tara in vacanta si vreau sa i-au cateva carti cu mine: 2-3 sa nu ocupe loc prea mult. Un  eBooks-ar potrivi perfect in geanta si as putea lua cu mine cate carti vreau.

  kindle

  Cu un singur click gasesc numeroase magazine online cu multe oferte la ebook Kindle.  Numai chef sa citesti  sa ai. Mai mult in fiecare zi apar noi modele,  cresc performantele si preturile  acestora  scad. Asa ca astept  noi detalii eBook-uri si oferte.

  Cum ar fi sa citesc psihologie cand merg cu metroul, putina arta fotografica cand astept o prietena in parc, sau sa citesc despre tipuri de branza atunci cand beau cafeaua in bucatarie.

  Ebook: O biblioteca intreaga intr-o singur  loc.

  Tu ce preferi? Cartea clasica sau ebookul?

  Articol inscris in competitia SpringSuperBlog 2014!

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>