• Ce fac oamenii destepti cu banii?

  Ce fac oamenii deştepţi cu banii? E o intrebare care circula intens în zilele noastre atât online cât şi offline in hard-disk-ul unor calculatoare cat şi în creierul multor oameni. Pentru că banii întotdeauna au un capat, oamenii destepti ştiu cum să-i dubleze, să-managerieze, şi să performeze.

  logo-avbs-credit-300x170web

  Oamenii deştepţi nu sunt roboţi ai cifrelor. Contrar aşteptărilor sau a stereotipurilor financiare oamenii destepţi nu sunt zgârciţi, nu ţin teancuri de bani sub saltea, nu traiesc ieftin, ci aşa cum vor, într-un mod inteligent. Căci deşteptăciunea asta nu vine aşa odată cu primele raze de lumină de după naştere, ci în timp dupa multe experienţe pline de pilde de învăţare.

  Te-ai intrebat vreodata ce-ai face dacă brusc Dumnezeu ţi-ar pune mâna în cap şi te-ai trezi in mână cu suma maxima a unui credit nevoi personale  de la  AVBS Credit? Cum îţi sună suma de 88.000 de lei? Dar cum se simt oare în mână, sau ca spuma fâşnitoare în cada de baie?

  Metodele  managementului finanţelor personale nu este o contabilitate rigida cu bugete date si coloane fixe: venituri si cheltuieli. O suma mare de 88.0000 e oportunitatea de aţi îndeplini ce cele mai nebuneşti visuri, egoiste pentru altii dar poate pline de însemnătate pentru tine.

  Ca sa continui firul întrebării, ce aş face eu cu 88.000 lei? Câte nu aş face, bani să fie!

  În primul rând trebuie să pun deoparte un fond de urgenţă pentru ca aşa fac oamenii deştepţi. Mie imi place siguranţa de orice fel, mai ales cea financiară, asa că o suma pusă deoparte tot timpul mă linişteste. Aşa ca să fie suma rotundă pun 8000 de lei deoparte, iar cu restul de 80.000 ii pun la treaba fireşte pentru mine. Pentru că nu îmi stă în fire să petrec şi cei de lângă mine să stea în agonie, fără extaz, mi-aş lua cu mine ceva companie: bineînţeles un prieten sau o prietenă care să fie dispus să vadă lumea aşa cum o văd eu: plină de mistere numai bune de descoperit la pas, explorând, străbătând ţări care nu sunt trecute pe lista celor mai turistice regiuni ale planetei.

  Da asta mi-ar placea să fac cu banii: să călătoresc prin lume, sa fotografiez, sa filmez, sa stau de vorba cu oamenii. Şi pentru ca nu sunt o persoana egoistă, vreau să îmbin distracţia cu filantropia, şi să ajut comunităţile prin care trec, să nu le risipesc aiurea resursele. Vreau sa fiu un călător responabil.

  Acum îmi trec prin  minte niste peisaje magnifice surprinse de mine pe internet din Siberia. Da as vrea sa ajung acolo. Mi s-a pus pata pe zona asta: Altai Republic o republica federala parte a Rusiei) aflat la graniţa cu China, Kazahstan şi Mongolia, din câte ştiu eu singura regiune fără cale ferată din Rusia. De ce aici? Pentru ca am simţit eu aşa nişte conexiuni de natură spirituală; în primul rând au altare mici de lemn, sub formă de coloane ale infinitului, odoare ale religiei vechi păgâne, aşa cum avem noi sculptura lui Brâncuşi într-o variantă mai impunătoare în parcul din Târgu-Jiu; am vazut şi poze cu biserici de lemn caci 20% din populatia din Altai Republic e ortodoxă. Eu sesisez niste similitudini intre noi, pe care orice alt istoric le-ar da la o parte, si eu vreau sa le demonstrez cu poze. Si chiar nu am auzit mulţi temerari români să se aventureze pe acolo. Ia sa dau eu tonul!

  Ca sa continui explorarea lumii asiatice aşi continua pelegrinarea până în Mongolia, şi de acolo sa-mi cumpăr o iurtă: cel mai bun cort pentru cele mai rele condiţii climatice. Şi mintea mea merge înaintează pe cele mai inclinate şi abrupt pante: trekking în Kirghizstan, plimbări cu cămila în deşertul Gobi, hiking în munţii Altai-un lanţ muntos ce se întinde la graniţele dintre Rusia siberiană-Kazahstan-Mongolia-China. Deja ma iau cu fiori de zăpadă gândurile unei expediţii pe Muntele Belukha (cel mai înalt vârf al muntţilor Altai, aflat in Siberia, cu o altitudine de 4506 m).  Acest vârf montan este considerat sacru în credinţa budistă, crezându-se ca este centrul Shambala (Shangri-la) un loc une doar cei ce au ajuns la un nivel superior din punct de vedere spiritual pot ascede. Cred ca aţi auzit de brăţăile Shambala, dar ce înseamnă acest cuvânt? Shambala este un regat mitic, ascuns de ochii lumii, undeva în sudul Siberiei, în Asia Centrală, un loc retras vederii ochilor muritorilor de rând,  unde toata lumea este fericită.

  În plus aici în munţii Altai  temerarii  au fotografiat şi leopardul de zăpadă, o pisică sper eu tare simpatică, fiind o prezenţă torcăcioasă a acestor înălţimi.

  Ca un om deştept ce mă cred, voi investi cei 88.000 de lei în educatie, căci călătoriile sunt cele mai de preţ manuale ale vieţii.

   

  Tu ce ai face cu cei 88.000 de lei de la AVBS Credit ? Ţi se pare o sumă mare?

  Dacă esti genul de persoană care se pierde  printre bacnote,  atunci AVBS Credit  îţi pune la dispoziţie pe website un tool interesant numit  calculator credit ; aceast program de simulare a unui credit de nevoi persoanale este o aplicaţie disponibilă momentan numai pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android sau iOS. Acesta aplicaţie îţi permite sa iţi calculezi valoarea necesară a propriului credit de nevoi personale, şi ai posibilitatea de a aplica pentru un credit direct de pe telefonul mobil, prin introducerea codului unic 1234; ţi se calculează creditul şi aplici pentru suma dorită.

  Poţi descărca aplicaţia AVBS CREDIT în mod  gratuit.  Tu ce vise mai ai?

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

 • Litere Stacojii says:Reply
  September 25, 2014 at 11:26 am

  Draga mea, ancora pentru link-ul avbs.ro este CREDIT NEVOI PERSONALE, te rog sa modifici.
  In rest indeplinesti toate detaliile tehnice.
  Multumesc.

 • Litere Stacojii says:Reply
  October 1, 2014 at 8:22 am

  Formularile corecte sunt: AVBS Credit, credit nevoi personale si calculator credit. Cu litere mari si mici, exact cum ti-am scris eu.
  Te rog sa modifici, a fost greseala mea ca nu am specificat in brief. Nu vei fi depunctata! 🙂

 • Litere Stacojii says:Reply
  October 1, 2014 at 10:12 am

  Este un cocktail de vise! Minunat!
  Eu cred ca m-as fi orientat numai pe chestii materiale. :))

 • Castigatorii concursului AVBS Credit sunt: | Litere Stacojii says:Reply
  October 2, 2014 at 8:21 am

  […] Premiul 3 – 100 de lei – Florina Fecioru, cu articolul Ce fac oamenii deștepți cu banii? […]