Ce fel de public speaker vrei sa fii? Aceasta a fost intrebarea ce a plutit in atmofera cursului de public speaking sustinut de doamna Amalia Sterescu, curs marca Public Speaking School, ieri 22 iulie intr-o zi de maxima vara.
Raspunsurile au continuat sa vina, si de fapt eu cred ca despre asta a fost cursul cu o durata de 8 ore. De noi tine in fapt ce fel de vorbitori o sa devenim. Practica face diferenta, iar prin educatie, si exercitiu, ne modulam emotiile, si devenim asi in vorbitul in public.
Cursul de public speaking pentru bloggeri a fost organizat de Amalia Sterescu, specialist in management si outsourcing care a facut trecerea de la mediul corporate si intraprenoriat la antreprenoriat, fondand Scoala de Public Speaking. Evenimentul la avut la Hotel Residence Domenii, Bucuresti, fiind promovat de echipa Kooperativa 2.0 , prin competitia de blogging romanesc, Blogal Initiativ.
Ne-am bucurat de un suport teoretic, dar si practic, cu exercitii, jocuri de creativitate, si crearea propriilor noastre discursuri. Am fost analizati, si ni s-a spus ce facem gresit, ci cum reactionam inconstient in anumite situatii neasteptate. Pentru ca prezentarea grafica, si in format ppt sau prezi trebuie sa fie doar un decor, si un suport, am primit cursul pe un card usb, pentru ca ceea ce conta era sa ochim dor informativ prezentarea ce rula pe ecran, in schimb sa fim atenti la noi, dar si la ceilalti.
Eu de exemplu cand primesc critici din public, imi schimb brusc directia discusrului si devin un ptublic speaker care inteapa, si ataca. Si iar plueste intrebarea: Ce fel de public speaker vrei sa fii? Unul agresiv, care vrea vrea sa taie replicle oricui la propriu? Si raspunsul meu e nu. Asa ca arta vorbitului in public nu inseamnadoar sa trimiti mesaje perfecte, fara greseli, si bine documentate, ci sa interactionezi cu audienta, si sa fii constient de ce faci tu acolo pe scena. Prea multa gesticulatie tradeaza nervozitate, iar oamenii tind sa se uita la tine, la ceea ce faci cu mainile si capul, si sa nu mai fie atenti la mesajul pe care vrei sa il transmiti.
La sfarsit de curs am primit o diploma de absolvire, ca o amintire a ceea ce a fost ca un punct de start pentru un nou drum. Caci daca ma opresc aici, nu am facut nimic. De la balbait la guru este o scara de cuvinte si experiente care mai de care mai provocatoare. Si eu zic ca trebuie sa merg mai departe.
La cursul de public speaking am afla ca totul este important pentru a deveni un maestru al oratoriei; de la imbracaminte, pozitie, pentru ca non-verbalul face jocul in comunicare, pana la comportamentul tau de dinainte si dupa discurs, dar si tipul de audienta. Public speaking-ul este o arta, care poate sa-ti schimbe modul de percepere al tau asupra lumii, dar si al lumii fata de tine.
Sursa foto: Public Speaking School & Kooperativa 2.0.
Public speaker – sase oameni intr-unul singur | un mediator, un filolog says:Reply
July 25, 2014 at 10:28 am
[…] Emil Calinescu, Cristian China Birta, Cristian Florea, Madalina Iancu, Simona Mocanu, Florina Fecioru, Adela Parvu, Andra Nicula, Marin Apostol, jurnalistul Catalin Striblea. Cursul a durat pana la […]