Afinul este un arbust pitic ce creste in zonele cu vegetatie montana si alpina, a carui fructe negre-albatrui dulci si zemoase sunt un deliciu pentru iubitorii dulceturilor, dar si a ceaiurilor sanatoase. Din cele mai vechi timpuri acest arbust a facut parte din filozofia de viata a romanului: hrana si medicament in acelasi timp.
Afinul are propretari de vindecare atat interne cat si externe. Intern ca astringent, antidiareic, antihemoragic, antiseptic intestinal si urinar, hipoglicemiant, capilaroprotector (protejează vasele capilare), antiinflamator, folosinduse ca adjuvant in bolile ale sistemului digestive precum diaree, enterită, enterocolită, colită de fermentaţie, colită de putrefacţie, hemoroizi, diabet zaharat, infecţii urinare, gută, reumatism, hiperuricemie (exces de acid uric în sânge), fragilitate capilară, retinopatie diabetic; extern are actiune astrigenta si antiseptic si tatarea hemoroizilor, fisurilor anale, si plagi diverse.
Din ce in ce mai multe produse naturiste iau locul medicamentelor clasice. Poate ne-am plictisit de chimicalelecare lasa loc efectelor adverse, sau pur si simplu am realizat ca organismul este un tot, ce trebuie sa fie in echilibru cu natura pentru a fi puternic si sanatos.
Magazinul Vegis are produse recunoscute in intreaga lume din gama Naturya, dar si multe alte produse cu profil fito-terapeut, dar si cosmetic, atat din Romania, cat si de peste mari si tari. Pentru ca imi place tot ce este romanesc, si incurajez cumparea si consumul produselor romanesti, dulapiorul meu contine si ceaiuri culese de pe pamantul nostru; de exemplu ceaiul de afin de la Dacia Plant ce i se mai spune ceai romanesc cu atitudine sanatoasa; ceaiul de afin face parte din colectia de ceaiuri simple Dacia Plant in numar de 40, ceaiuri vrac, din plante carora li se atribuie si puteri miraculoase de vindecare mental, spiritual, si de ajutor in viata sociala:
– ceaiul de afin este creat pentru impacare;
– ceaiul de coada calului este bun pentru tenacitate;
– ceaiul de urzica pentru tonifiere (referire la contitatea de fier continuta);
– ceaiul de armuraiu pentru ocrotire;
– ceaiul de anason pentru amabilitate;
– ceaiul de anghinare pentru puritate;
– ceaiul de cicoare pentru sinceritate;
-ceaiul de coada soricelului recunostinta;
– ceaiul de cozi de cirese pentru simpatie (ciresele sunt reprezentate cate doua prinse de o codita);
– ceaiul de cretisoara pentru creativitate;
– ceaiul de crusin pentru a prinde curaj;
– ceaiul de echinaceea pentru siguranta;
– ceaiul de fenicul pentru mai multa tandrete;
– ceaiul de galbenele pentru ati umple inima de bunavoinata;
– ceaiul de ghimpe pentru speranta;
– ceaiul de hibiscus pentru mai multa bucurie;
– ceaiul de ienupar pentru un strop de incantare pentru fiecare zi
De ce ceai de afin dacia plant este un ceai romanesc pentru impacare? Pentru ca noi spunem ca romanii sunt iertatori; se supara, dar iarta. Pentru ca atunci cand esti ursuz ti se spune ca ai o fata de parca esti constipat. Ca atunci cand te doare esti mai rau cu ceilalti. Sa bem impreuna un ceai din bunatatea naturii, pentru ce ce nu-si uita radacinile si stramosii. Un ceai pentru patrioti avand in spate sigla companiei Dacia Plant: sarpele cu cap de lup denumit si dragonul dacic.
Si in inchere un frumos citat de pe cutia de ceai de afin de la Dacia Plant:
Leave a comment