• unnamed (3)

  Civil Society Pitch – 2023

  CIVIL SOCIETY PITCH powered by ONE WORLD ROMANIA revine cu a 5-a ediție a programului unic de dezvoltare de documentar cu focus pe teme sociale și drepturile omului. Această ediție va cuprinde ateliere, seminarii și mentorat cu specialiști internaționali pe durata unui an și se va desfășura în perioada martie 2023 – aprilie 2024, la București.

  unnamed (3)

   

  Civil Society Pitch este un program intensiv de dezvoltare de documentar care reunește organizații și activiști sociali cu regizori, jurnaliști sau cercetători vizuali din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova și România preocupați de realitatea care ne înconjoară. Unicitatea programului stă în faptul că ONG-urile și activiștii sociali propun teme și cazuri de care se ocupă și la care au acces, urmând ca cineaștii să identifice și să aleagă dintre acestea posibile subiecte de film documentar, primind sprijinul de la organizațiile respective pe tot parcursul realizării și lansării filmelor rezultate.

  Prima parte a programului va avea loc în perioada 31 martie – 2 aprilie 2023, în cadrul Festivalului de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania #16. Pe parcursul celor trei zile participanții vor fi implicați în ateliere intensive în cadrul cărora se vor cunoaște între ei, își vor prezenta domeniile de activitate și interesele. Participanții vor fi sprijiniți să creeze echipe (regizor-activist/ONG) și să definească împreună un proiect comun, fiind ghidați de mentori internaționali cu experiență în domeniu. După șase luni de cercetare și dezvoltare, după o sesiune de follow-up și alte câteva luni de lucru intens la proiecte, echipele își vor expune rezultatele muncii în cadrul unui pitch public – sub forma unei prezentări de proiect însoțit de un trailer, iar cel mai bun proiect va fi premiat cu 4000 euro. 

  One World România – 16, care se desfășoară la București în perioada 31 martie – 9 aprilie, 2023 își dedică primul weekend de festival, programului Civil Society Pitch 5.Dacă ești din România, Ungaria, Bulgaria sau Republica Moldova și vrei să dezbați probleme sociale prin film documentar, ești invitat să te înscrii. Data-limită: 2 februarie 2023.

  Civil Society Pitch este un program inițiat și coordonat de Asociația One World Romania în parteneriat cu Balkan Documentary Center (Bulgaria), Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta (Ungaria), Asociația Obștească MOLDOX (Republica Moldova), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (România), Masterul de Antropologie SNSPA și Masterul de Studii Vizuale și Societate SNSPA (România). 

  Programul CIVIL SOCIETY PITCH este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

  *Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

  Sursa: www.oneworld.ro

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>