• concert_colinde_Ioan_Bocsa

  Colinde din Transilvania

  Mai sunt 23 de zile pana La Craciun, ne anunta luminitele care s-au aprins. Beteala, globuri, magazine aglomerate, reclame, toate  ne anunta ca e timpul sa cumparam cadouri.

  Prinsi in vartejul colorat al sarbatorilor de iarna uitam de unde am plecat, ne uitam radacinile. Rasunetul Craciunului se anunta la noi prin colinde, parte a traditiilor noastra ancestrale prin care sarbatorim iarna si sfarsitul Anului. Asa ca cea mai potrivita activitate dinainte de Craciun ar fi sa ascultam si sa cantam colinde, aducandu-ne mai aproape de traditiile stramosilor nostrii, simtind cu adevarat Sarbatoarea Nasterii Domnului.

  Asa ca am tras cu urechea la ce se striga prin targ si multe evenimente cu sunet se anunta.Printre concertele anuntate ni se pregateste o colectie de cantece si colinde de mult uitate, si apoi adunate.

  Cu ocazia centenarului Fundatia Culturala Terrarmonia a pregatit un eveniment culturat aniversar Restitutio – Colinda transilvana printre veacuri”, cu sprijinul Ministerului Culturii.

  concert_colinde_Ioan_Bocsa

  Totul a inceput cu o cercetarea de teren ce a durat mai mult de 25 de ani, scormonind printre surse etno-folclorice si muzicale realizata de catre profesorul Ioan Bocsa impreună cu o echipa dedicata de tineri pasionati. Aceasta munca asidua capata sunet prin concerte și CD-uri inregistrate de catre Ansamblul de Muzica  Traditionala Romaneasca „Icoane”. Materializarea consta intr-un catalog tipologic muzical in doua volume ce contine 7500 colinde numit”Colinda în Transilvania si un DVD documentar, ambele semnate de prof .univ. dr. Ileana Szenik și Ioan Bocșa.

  Iar pentru zilele friguroase de iarna au pregatit un concert de colinde, avandu-i ca invitati pe artiatii Corului de camera PRELUDIU, condus de catre maestru dirijor Voicu Enachescu. Spectacolul va avea loc pe 5 decembrie la ora 19.00, la Ateneul Roman din Bucuresti.

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>