• Comedia„Bucătarii”

  Marţi, 6 decembrie, începând cu ora 19:00, va avea loc premiera comediei „Bucătarii”, în regia lui Lucian Ghimişi, la Teatrul Elisabeta. Proiectul este finanţat din fonduri nerambursabile din bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”. Locuitorii Sectorului 5 vor avea acces gratuit la reprezentaţiile din 6, 7 şi 8 decembrie.

  Bucătarii, în regia lui Lucian Ghimiși

  poster: Bucătarii, în regia lui Lucian Ghimiși

  Amestecul de comedie şi thriller din piesa „Bucătarii” este pus în valoare de interpretarea de excepţie a actorilor care alcătuiesc distribuţia: Ion Ionuț Ciocea, Irina Noapteș, Dan Clucinschi, Vlad Corbeanu, Gabriel Coveșeanu, Mihai Marinescu, Cristian Boeriu, Mirela Stoian şi Valeria Stoian, dar şi de muzica live asigurată de Alexandru Prica şi Elvis Buruiană. Totodată, spectacolul marchează debutul regizoral al îndrăgitului actor Lucian Ghimiși.

  Textul original „Too Many Cooks”, de Marcia Kash şi Douglas E. Hughes, este tradus de Irina Noapteş. Deschiderea unui restaurant gourmet în mijlocul unei crize economice dă naştere unor evenimente neobişnuite. Bubbalowe şi Honey, fiica lui, credeau că cel mai rău lucru care li se întâmplă este absenţa celebrului bucătar LaPlouffe la marea deschidere a localului. Dar Honey găseşte curând soluţia şi îl angajează pe Frank Plankett, bucătar şomer, pentru a se da drept LaPlouffe. Însă, când doi gangsteri vin să recupereze un transport ilegal de rom din beciul lui Bubbalowe, lucrurile încep să se complice. Apariţia poliţistei Veronica Snook, care este pe urmele bucătarului dispărut, şi a lui Mountie, pregătit să-l aresteze pe Bubbalowe pentru crimă şi distribuire ilegală de băutură, îl aruncă pe acesta într-un vârtej de încurcături, schimbări de identitate şi poveşti inventate.

  Obiectivul general al proiectului „Comedie pe bulevard”, derulat în perioada 1 iulie-10 decembrie, este de a crește accesul cetățenilor din Sectorul 5 la o ofertă culturală de calitate și, în egală măsură, de a crește accesului la o creaţie de prim rang – transpusă de o echipă artistică valoroasă într-un spectacol realizat la cel mai înalt nivel.

  Proiect finanţat din fonduri nerambursabile din bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”, prin programul de finanţare nerambursabilă în anul 2022, în baza Ordonanţei nr. 51/1998 privind sistemul de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>