În perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2024 are loc lansarea “Craiova, capitală gastronomică est-europeană”, program inițiat de Primăria Craiova și Liceul de Industrie Alimentară Craiova în colaborare cu Asociația “Curaj Înainte” (cea care administrează platforma de cercetare și promovare WeAreRomania.com / You Are Welcome
Programul include schimburi de experiență și evenimente de degustare, acest prim eveniment având loc la Hotel Ramada Plaza Craiova unde vor fi invitați chefi din 11 țări incluse în proiect: Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria.
Gusturi și rețete autentice din 11 țări est-europene vor fi preparate și prezentate într-o rețea de 11 restaurante locale și vor transforma Cetatea Băniei într-un oraș al sărbătorii papilelor gustative.
Spectaculoasa supă azeră de miel cu năut și gutui “Piti”, celebrul șnițel “Zagreb” sau savuroasa “Pljeskavica”, “kebache”-le bulgăresc sau “kofte kebab”-ul ca în Istanbul ori ciorbă acrită zdravăn ca în Chișinău și ciorba de pui georgiană, gulașul de vrăbioară sau baby calamarii umpluți cu legume – toate aceste mâncăruri specifice (și multe altele) au putut fi degustate, din 15 noiembrie 2024, la Craiova, în cadrul unui concept unic, intitulat “Craiova, capitală gastronomică est-europeană” (#CraiovaGastronomica & #CraiovaGastronomy).
Leave a comment