• Crosul Bloggerilor

  Se  făcea că era primăvară. O lună de mai cu  soare, cer senin, şi adierea delicată  a vântului ce îmbia la plimbare. Competiţia stătea să înceapă. Un eveniment cu totul deosebit avea să se întample: prima ediţie a crosului bloggerilor din România.

  Din 10.000 de bloggeri activi din toată tara, doar 500  se înscriseseră la cros. Sportul nu e pentru toată lumea, doar oricine poate încerca să-şi depăşească limitele. Burta nu este un accesoriu obligatoriu al bloggerului. Contrar  credinţelor întipărite pe meleagurile noastre, există o corelaţie pozitivă între  volumul exerciţiilor fizice şi inteligenţa. De ce? Simplu: metaforic vorbind, un creier suficient oxigenat gândeşte mai bine.

  Bloggerii doritori să-şi pună muşchii la treabă au venit cu mic cu mare în Parcul Herastrău. Se anunţa  o zi frumoasă, caldă, numai bună de ars calorii, şi obţinut energie.

  Startul se dădea la ora 10.00. Cursa propriu-zisă era o tură de lac, ce însuma aproximativ 6 km. Premierea se făcea in funcţie de categoria de vârstă, dar şi pe sexe. În plus ideea de  tricou pentru toti participanţii, şi medalie pentru cei ce finalizau cursa, bucura pe toată lumea.

  În sfârşit idea mea se materealizase. Împrăştiasem seminţe din ea peste tot: articole, comentarii, însă nimeni nu-i dădea importanţă.  Până la cros lumea vedea blogerul ca un om pasiv, ce se ascunde mereu în spatele tastaturii.   Ziua Crosului Blogerilor avea să schimbe cu totul lumea.

  Crosul începuse, iar forma fizică şi  antrenamentul îşi spuneau cuvântul.  Cei care nu se antrenaseră pentru competiţie dădeau semne de oboseală. Mai repede, mai încet, sau la pas toată suflarea blogosferică finalizase turul de lac: diplome, medalii, şi suc de portocale pentru toată lumea.

  Primul Cros al Bloggerilor fusese un success. Toată lumea aşteptă cu mare plecere ediţia viitoare.

  Această competiţie a avut loc cu  implicarea bloggerilor, a sponsorilor, dar şi a partenerilor media:

  www.121.ro ,

  www.comunicatedepresa.ro,

  www.RadioLynx.ro.

  Dintre acei bloggeri cu tradiţie au fost prezenţi Manuel Cheţa blogger la Tehnocultura, şi Christian Hertzug .

   

   

  PS: Această poveste este o ficţiune; articol înscris în competiţia SpringSuperBlog 2014!

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>