• Cu trotineta la 26 de ani

  Do the right mix-Bucharest

   

  Mi-am propus sa ma dau cu trotineta, si sa gasesc cel mai bun mix de deplasare prin oras. Cred eu ca cel mai buna combinatie a oraselor moderne: este la pas+un mijloc de transport 100% eco. Ne plangem vara de calduri insuportabile, de asfalt ce arde pur si simplu, de desertul din mijlocul oraselor, fara sa fim dispusi sa facem mari schimbari.

  Cunosc persoane care pornesc masina pentru a merge trei statii de metrou, sau care merg cu autobuzul o statie, si care le-ar sta mai bine daca ar da jos cateva kilograme. Dar deh comoditatea costa!

  Nu neaparat trotineta, dar ceva care sa nu puta as propune eu, cat si prietenul raton de implora:

  71370a6a03878f4d02a150d2d7c4589cbcbba61355e806a1b2082386629463a7

   

   

  Nu ma dau in extreme. Asta inseamna ca daca merg pana la magazinul din colt sa iau paine, nu inseamna ca o sa ma dau la iarna pe trotineta. As putea spune ca imi gasesc propriul mix de transport in functie de anotimp/sezon. Iarna prefer sa merg pe jos si sa iau metroul pentru a evita sa astept prea mult in statie si sa inghet. Vara daca am timp prefer sa merg pe jos o statie de tramvai, si apoi sa merg cu metroul. Daca e prea mult de dat la pas, iau autobuzul pana in capat.

  Totusi stau si ma gandesc ca vara asta a fost mai respirabila pentru ca zilele caniculare au fost reduse. Dar alti ani simteam cum ard masinile langa mine, cum parca totul se pregateste sa formeze un tot ce se transforma intr-o minge de foc ce e e gata sa incinga pamantul. Mirosul de sulf pluteste in aer.

  Mersul e jos face piciorul frumos. Stiu ca starnesc zambete cand oamenii ma vad pe trotineta. Varsta nu este un impediment sa te distrezi si sa te bucuri de viata ca un copil. Si cand eram mai micuta aveam trotineta. De ce n-as avea si una si acum?

  Din punctul meu de vedere cand petreci mult timp in cartier e bine sa gasesti mixul cel mai eficient atat ca timp cat si financiar.  Eu l-am gasit pe al meu. In plus m-am inscris intr-un concurs ca sa dau pe spate Europa.

  Comisia Europeana a inceput o campanie prin care vrea să comunice faptul că cel mai bun mod de a te deplasa prin oras este printr-un mix de mijloace de transport. Spre exemplu, la orele de varf, masina nu e cea mai buna alegere. Sau bicicleta, desi este rapida şi contribuie la sanatatea ta, când ploua sau e foarte frig nu poate fi folosita. Cel mai bine este să reusesti să folosesti toate mijloacele de transport ca să ajungi la timp unde trebuie, iar Comisia Europeana oferă premii celor care isi fac un selfie prin care să evidentieze faptul că un mix calculat este tot ce-ti trebuie în oras.

  969367_180933208736056_92416743_nEu mi-am facut cateva fotografii ce cred eu ca reprezinta cel mai bine conceptul de deplasare prin oras printr-un mix de mijloace de transport si am urcat-o in aplicatia Do The Right Mix. Va invit si eu sa va inscrieti pozele in aplicatie pana pe data de 31 octombrie si puteti castiga un voucher in valoare de 500 de RON ce poate fi valorificat in magazinele Decathlon.

  Sa zambin cu clipul oficial de promovare DO THE RIGHT MIX Romania:

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>