• Cum a inceput povestea Secret Santa

  Cum ne-au napadit cu bune si rele traditiile vest-europene, alegem sa adaptam, sau nu unele obiceiuri si sa le facem ce ale noastre.

  La moda de cativa ani, in companii, dar si in grupurile sociale, este asa zisa traditie de iarna numita Secret Santa.

  Christmas-bag-raindeer

  Pe scurt Secret Santa: un grup decide sa-si faca unul altuia cadouri, dar pentru ca previzibilitatea e plictisitoare, e mai bine sa aleg surpriza: mosul e secret; intr-o caciula se pun biletele cu numele persoanelor, si fiecare extrage un bilete si nu sufla o vorba. Apoi, stabilesc o zi, pun cadourile langa bradul de Craciun cu numele persoanei de pe biletel, si acesta trebuie sa ghiceasca de la cine este cadoul.

  Dar de unde si pana unde, un Secret Santa?

  Ca si imaginea mosului cu barba, conceptul de Secret Santa isi are originile in Suedia, traditie putin mai diferita fata de sora ei moderna din Europa si America de Nord. Obiceiul numit Julklapp, inseamna sa bati la usa cuiva, si sa-i arunci un cadou, ca sa nu apuce sa vada cand deschide usa, cine i l-a adus.  Un obicei distractiv, mult asteptat iarna, caci ce poate face mai multa bucurie, decat sa daruiesti celor ce nu se asteapta.

  Mai sunt si site-uri care ajuta grupurile mai mari sa organizeze Secret Santa, fara sa mai apeleze la metoda clasica, ci sa lase tehnologia sa aleaga random secretsantaorganizer.com, secretsanta.com sau elfster.

   

   

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>