• prod54d46defd7900

  Cum ar fi fost, daca nu ar fi fost inventat frigiderul

  Ne-am gandit vreodata cum ar fi fost viata noastra in prezent, daca nu ar fi fost inventat frigiderul? Poate ca ne-am obisnuit cu toate aceste obiecte ale confortului, si nu stim cat de mult inseamna atunci cand nu le avem.

  Daca nu era frigiderul, nu aveam unde sa pastram crema ce se transforma in delicioasa inghetata. Viata in marile orase ar fi fost de netrait, si unde am fi pastrat supa de luni ca sa o avem pana miercuri. In nici un caz pe balcon vara. In satele de la munte, sau in fjorurile nordului, frigiderul nu isi prea are locul, caci e mai frig afara ca in frigider. Bunici mei au beci si depoziteaza in conditii optime de temperatura si umiditate conserve, legume. In orase, cand vara nu-i ca iarna, proviziile se fac din timp: vinete la congelat, zarzavat, fructe de padure (acestea se pastreaza cel mai bine congelate), toate in congelator. Viata moderna a evoluat in pas cu inventiile: nu era frigiderul-risepeam mancare; nu erau avioane: faceam 3 luni, din Bucuresti pana in San Jose (Chile), si nu puteam trimite colete in Noua Zeelanda. Turismul nu ar fi atins punctul global prin care in 2 zile de la o iarna in 30 cm de zapada sa faci plaja in Australia.

  Pentru un stil de viata slow, in care traiesti intr-o zona retrasa, langa o padure, nu ai nevoie de tehnologie. Insa viata oraselor depinde de electrice, electrocasnice, calitatea acestora, bineinteles consumul redus de energie electrica.

  Eu beau mult ceai vara, si pentru ca nu-l vreau cald, il las sa se raceasca si apoi il bun la frigider, si daca cresc gradele afara, adaug si cateva cuburi de gheata. Nu fac cumparaturi si nu gatesc in fiecare zi, asa ca am nevoie de frigider ca de o magazie de provizii. Nu stiu cum e la altii pe balcon, dar pe al meu, as putea vara sa prajesc hamsii, si iarna sa pastrez doar fructele si legumele, si cat atat.

  Asa ca in tumultus inventiilor, a patentarilor, si a multitudinlor de descoperiiri, frigiderul si evolutia sa, a reprezentat o inventie benefica pentru umanitate.

  prod54d46defd7900

  Dezvoltarea continua a produselor, optimizarea tuturor componentelor s o prelucrare perfecta până la cel mai mic detaliu asigura deja proverbiala calitate Liebherr,  brand al carui istoric vine din micuta Elvetie, cu afacerea de familie care vroia sa ofere calitate, la preturi rezonabile. Fiind foarte siguri pe calitatea pe care o oferă, cei de la Liebherr au hotarat să acorde 6 ani garantie (4 ani + 2 ani extra) celor care cumpără produsele intre 15 Mai si 31 August 2016.
   

   

   

   

  Foto:  Frigider Side by side 

  Am facut o mica cercetare si printre produsele lor inovative se numara: vitrine de vinuri, humidor (o cutie cu umiditate constanta si temperatura optima in care se pastreaza produsele de tutun), frigiderele Side by side (doua frigiere intr-unul).

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>