• asia fest

  Cum trebuia sa fie la Asia Fest

  Anuntat cu poze faine si impresii la cald festivalul ASIA Fest ne invita la mancaruri aromate, haine colorate, condimente si ierburi, preparate asiatice, cafea turceasca, totul  intr-o atmosfera de sarbatoare tinuta la varf de muzica si dans.

  asia fest

   

  Targul cu bunatati era strans si cam aglomerat, multa lume, mancare, ceaiuri, condimente, si haine. Ca un mini-bazar sufocant. Pe margine tarabele si pe mijloc mesele, iar in capat o scena mica. Ma asteptam ca toata Piata Universitatii sa fie ocupa de aromele estului, nu doar un cort. Imi imaginez ca organizatorii au dorit, dar deh Primaria o fi cerut chirie mare. Am prins un spectacol de dans oriental: dans cu iatagan, si dans demonstrativ al unui grup de fete de la o scoala de dans si am fotografiat sculpturile in fructe si legume, o apreciata forma de arta traditionala thailandeza.

  sculptura thailandeza in fructe

   

  decor thailandez-sculptura in fructe

  Cum ar fi trebuit sa fie? Pe sistemul Occupy Piata Universitatii, ca doar s-a amenajat recent un loc pentru entertainment urban chiar in buricul targului, evenimentul ar fi trebuit sa se intinda in toata piata, iar spectacolul sa aiba loc in centrul exact pe locul scenei unde au loc spectacole in timpul concertelor de Craciun. Nu poti ingramadi atatea culturi in  50 de metrii patrati.

  Si pentru ca venisem cu chef de Asia, ne-am indreptat spre un loc cu iz de India, nedescoperit inca: Cafe Garden  Ganesha.  Asa arata intrarea: interesanta combinatia dintre decorul indian si bolta din viata de vie 🙂

  intrare cafe ganesha garden

   

  Si o imagine capturata in exterior, caci in interiorul cafenelei nu este permis fotografiatul.  Au si terasa dar am preferat sa stam in interiorul cafenelei.

  decor ganesha cafe

   

  Meniul era mai european asa cu diverse cafele, sandvisuri, dar si mai de-al locului cu ceaiuri, sucuri din fructe. Inghetata nu prepara in sezonul rece asa ca am incercat o cafea cu cardamom iar prietena mea ceai cu fructe si baclavale. Servirea a fost excelenta, promta, decorul ales. In cafenele cu specific indian/orietal cafeaua tot timpul este insotita de ceva dulce, de data aceasta de baclava in cazul meu; iar la ceai au venit prajiturele. Avand in vedere locatia preturile sunt accesibile: 9 lei cafeaua, ceaiurile intre 9 si 15 lei, dulciuri intre 12-16 lei.  Merita zic eu!

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>