• E la moda sa dai share

  Umbla o vorba ca daca mergi undeva in vacanta, sau cu prietenii in oras, la mare, la soare, la munte, intr-un restarant, la un concert, sau chiar la magazin si nu ai dat check-in pe facebook sau pe Four Square , si nu ai pus o poza pe Instagram, tot degeaba. Nu stie lumea, inseamna ca nu ai fost.

  E la moda sa dai like si share. Moda albumelor foto clasice a intrat in declin,  iar cand punem mana pe unul ni se trezesc nostalgii, avand impresia ca reinviem vremuri de mult apuse.  Daca pana acum puneam poze din vacanta pe internet  pe Hi5, Facebook, dupa ce ajungeam acasa, acum albumele se uploadeaza de la locatie  cu ajutorul aplicatiilor si programelor instalate pe  smartphone   sau tableta. Tag-uim persoanele cu care mergem in vacanta, sau pe cei care le-am cunoscut acolo. Ne facem un selfie in fata unui obiectiv turistic faimos. Nu petrecem timp online, ci impartasim din experientele noastre in mod diferit de pana acum: pe loc, vizual,  si daca se poate si cu sunet.

  Mie imi place cand merg la tara sa iau cu mine laptopul. E liniste si pace, si imi gasesc inspiratia sa scriu printre  moleculele de oxigen care sunt mai mari ca in capitala. Am observat ca in tren majoritatea tinerilor se uita la un film pe laptop, sau se joaca pe  tablete. E un mod de a simte ca trece timpul mai usor, in cele 6 ore de la Bucuresti la Piatra Soimului de exemplu.  Eu petrec destul de mult timp online, asa ca prefer sa citesc. Dar sunt multe tablete care au aplicatii ce permit rularea unor e-bookuri. Asa ca poate tinerii cu care impart acelasi compartiment nu s-or juca Candy Crush si poate citesc ultimul roman al scriitoarei Alice Munro.

  O inovatie in tehnlogie  pentru a usura viata calatorului o reprezinta acele tablete-P. Cat or fi de moderne, slim, device-urile din categoria laptopuri  cantaresc ceva. Si mai punem si incarcatorul, si tableta, si telefonul, si aparatul foto, si cel video, si trebuie sa avem un troller doar pentru bagajul cu tehnologie. Asa ca acest fusion intre laptop si tableta  vine ca o solutie pentru cei ce au nevoie de de o tableta si de un laptop in vacanta.  Pana acum singurii producatori pe care ii cunosc de aceste portabile sunt Asus si Toshiba. Ecranul se desprinde de tastatura devenind o tableta; au si nume sugestive: ASUS Transformer sau Toshiba Portege.

  medium

                                                                                         Tableta-PC  Transformer T300LA

  Sursa foto: stradait.ro

  Cine stie ce surprize ne va oferi progresul tehnologic? Poate vom avea doar un singur device ce va tine loc de telefon, tableta, si televizor. Deja lucrurile se misca mult mai repede decat ne-am putea astepta. Numeroase locatii turistice ofera internet wireless gratuit. In strainatate majoriateta hotelurilor ofera internet gratuit in lobby sau in zona de receptie a hotelului. In Romania majoriateta hotelurilor de la 3* in sus ofera internet gratuit si ib camere.  Daca nu stiati, poftiti de aic: Romania ocupa locul 3 in lume la viteza de internet, asa ca mi se pare corect sa aratam turistilor ca putem. Asa ca ce poate fi mai usor ca dupa ce am fotogafiat rasaritul soarelui la malul marii, sau urcam pozele la  terasa unde servim micul dejun. Pana se raceste cafeaua albumul foto e gata si deja like-urile au inceput sa curga.

  Voi ce portabile luati cu voi in vacanta?

   

   

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>