• Editura Vremea-o istorie

  Pe 15 octombrie are loc proiecția de gală a filmului documentar O istorie. Editura Vremea – un film de Șerban Pîrvu și un cristian. Proiecția va fi urmată de lansarea-conferință a cărții 32 de ani, o bibliotecă coordonată de un cristian și o sesiune Q&A cu publicul.
  310378288_448352710609502_1850349988944257557_n
  Invitați la lansare vor fi: Silvia Colfescu, Ciprian Măceșaru (foto volum), autori care de-a lungul vremii au publicat la editura Vremea.
  La 20 august 1990 Silvia Colfescu fondează, împreună cu Nicolae Henegariu, editura Vremea din București. Numele este o trimitere la Editura Vremea din perioada interbelică, căci noii editori îşi propun să continue tradiţia acesteia „în felul nostru și în lumina zilelor noastre”. Una dintre cele mai importante şi mai longevive colecţii Vremea este FID („Fapte, Idei, Documente”), primele apariţii fiind documentele din procesul lui Lucreţiu Pătrăşcanu, cele privind reeducarea de la Piteşti şi de la Gherla, precum şi cele de la procesul lui Toma Arnăuţoiu. „Planeta Bucureşti” este o altă colecţie emblematică a editurii, cuprinzând cărţi de istorie, memorialistică, interviuri, antropologie şi urbanistică având ca subiect capitala.
  Programul Evenimentelor:
  Locație: Sediul UNTEATRU – Str. Sfintii Apostoli nr.44
  17:00 – 18:30 Proiecție film documentar O istorie. Editura Vremea
  19:00 – 20:00 Conferință-lansare de carte 32 de ani, o bibliotecă coordonată de un cristian și sesiune Q&A.

  Intrarea la toate evenimentele este gratuită. De asemenea, publicul prezent la evenimente va primi gratuit cărțile din Colecția Brand Cultural de București Ediția a II-a, în limita stocului disponibil.Licee Partenere: Colegiul Național „Elena Cuza”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic„Școala Europeană” București.

  Organizații Partenere: Electrecord și Teatrul Independent UNTEATRU
  Partener Media: Observator Cultural, Emisiunea Remix TVR 3
  Echipa Proiectului: Tudor Bogdan Alexandru, Paul Burcia, Șerban Pîrvu, Beatrice Popescu, un cristian
  Proiectul Brand Cultural de București Ediția a II-a este produs de Editura Casa de Pariuri Literare și co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București Afectiv 2022.
  Mai multe detalii despre evenimente, dar și despre activitatea editurii  găsiți pe:
  Casa de pariuri literare – https://www.facebook.com/cdplit
  Teatrul UNTEATRU – https://www.facebook.com/unteatru
  Editura Vremea – https://www.facebook.com/editura.vremea

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>