Inspirată de „Micul Prinț”, expoziția ne invită să refacem parcursul micului prinț, în căutarea esenței. Expoziția este completată de momente de desen, mișcare, muzică și vom avea ocazia să explorăm diferite moduri de exprimare creativă.
Între 8 și 10 noiembrie, între orele 12:00 – 18:00, la Vatra Luminoasă nr. 106 bis (Sediul Asociației Nevăzătorilor din România), vă veți putea conecta cu esențialul, explorând obiecte create de persoane nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere, într-un cadru care îmbină arta și empatia pentru o lume mai incluzivă.
O călătorie terapeutică și incluzivă prin artă, expoziția aduce în prim-plan obiecte realizate în ateliere de art-terapie prin modelaj, desfășurate în cadrul proiectului de către persoane nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere.
Atelierele s-au desfășurat în București, pentru elevii Liceului Tehnologic Special “Regina Elisabeta” și profesorii lor, oferind persoanelor cu deficiențe de vedere oportunitatea de a explora arta dintr-o nouă perspectivă.
Fiecare lucrare este o poveste tăcută despre căutarea sensului și despre legăturile invizibile dintre noi.
Expoziția face parte din proiectul „Cu ochii minții” , un proiect ce accesibilizează mediul artistic pentru persoanele nevăzătoare, și își propune să contribuie activ și artistic la destigmatizarea persoanelor cu dizabiltăți.
În proiect o echipă internațională de art-terapeuți, dans-terapeuți și muzicoterapeuți au colaborat pentru a crea o serie de ateliere de art-terapie, dans-terapie și muzicoterapie. Aceste ateliere s-au adresat persoanelor cu deficiențe de vedere, invitându-le la creație, dans și explorare muzicală.
Proiectul promovează inclusivitatea și acceptarea diversității, invitând publicul să exploreze lucrările în modul în care unele dintre acestea au fost create, cu ochiii închiși.
Proiectul este derulat de Asociația Entuziart, alături de parteneri valoroși precum Universitatea București, ANR, ADU, Liceul Tehnologic Special “Regina Elisabeta”, Școala Gimnazială pentru Deficienți de Vedere și este un proiect co-finanțat de AFCN.
Echipa noastră include:
Loredana Larionescu, Sorina Petrescu, Alexandra Cucu, Ana Dumitrașcu – au facilitat atelierele de dans terapie pentru copii, tineri și profesori și au realizat o cercetare artistică, introducând o perspectivă holistică și inovatoare.
Alexandra Cucu – Integrare a experienței senzoriale, prin mișcare în cadrul expoziției.
Angelica Baciu și Gabriel Victor Bâclea – ateliere de explorare muzicală.
Kathy Dymoke(TouchDwn DANCE, Anglia) și Angelica Postu muzicoterapeut (Berlin) , Uwe Hermann art-terapeut (Germania)– Supervizori internaționali, au oferit suport și supervizare, asigurând adherența la cele mai bune practici în domeniile lor.
Oana Dorneanu – Art Terapeut, Curator al Expoziției, a condus atelierele de art-terapie și modelaj în lut destinate copiilor și tinerilor cu deficiențe de vedere.
Anca Ghearasămescu – Art Terapeut Phronetik, a condus atelierele de art-terapie prin modelaj destinate profesorilor.
Adriana Maricari – Design Grafic Afiș.
Leave a comment