• Expoziţie de icoane încondeiate pe ouă de struț la MTR

  De joi 15 aprilie pana pe 9 mai, Muzeul Taranului Roman din Bucuresti-MTR gazduieste expozitia temporara dedicata sarbatorilor pascale intitulata-DE RÂNDUL PAȘTILOR -Expoziţie de icoane încondeiate pe ouă de struț.

  afisderândulpaștilor

  Colectia cuprinde 60 de icoane pictate de Mariana Andone-Rotaru, arheolog si muzeograf. Artista a abordat  noua tehnica de decorare a oului de Paste inspirandu-se din tehnica icoanelor pictate pe sticla din Transilvania, secolele  XVIII-XIX.

  Pentru realizarea acestor icoane inedite s-a apelat la piesele de patrimoniu parte a unor colecții muzeale sau colecții private, provenind din următoarele centre de producție: Nicula, așa numitele de Iernuțeni (reatribuite Nicula), Nordul Transilvaniei; Șcheii Brașovului; Făgăraș/Țara Oltului, Savu Moga, Matei Țâmforea, Petru Tămaș, Ana Deji.
  Expoziţia va putea fi vizitată la Sala „Tancred Bănăţeanu”, pana pe 9 mai 2021, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.  Biletele pot fi achizitionate și online, dar si la intrarea in muzeu.
  sursa: http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/de-randul-pastilor-ro.html

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

 • Elena says:Reply
  April 14, 2021 at 2:56 pm

  Superb 😀 adevarate opere de arta 😉