• Februarie da startul iesirilor

  Februarie da startul iesirilor in oras. Dupa un ianuarie amortit, e cazul sa iesim la plimbare.

  Ce ne asteapta?

  file_2016_12_15_12_55_35_15578662_1583687944981850_5459436442501336305_n

  Sursa: frt.ro

   

  Targuri cu produse organice, artizanat, arta:

  *Intre 10 si 12 Februarie: Targ handmade de  Valentines Day, la Hotel Sheraton, pe Calea Dorobantilor 5-7′

  *Pe 11 Februarie la The Vintage Pub are loc Valentine’s Day Fair

  *Pe 11 si 12 Februarie: Ozosep in Gradina Verona cu produse traditionale secuiesti

  *Intre 24.02-26 Februarie: Targ handmade de Martisor, la Hotel Sheraton

  *Pe 25 Februarie, la pub-ul the Vintage are loc si un mic targ de Martisor

  *Intre 25 Februarie si 1 Martie, Targul Martisorului la Muzeul Taranului, in curtea interioară a MNȚR, sala Acvariu, holul de intrare spre Studioul Horia Bernea, Sala Foaier.

  *25-26 Februarie: Dichisar de Primavara, targ de produse hamd-made si design romanesc

  *In weekendul 25-26 Februarie are loc targul de Martisor-Bounty Fair

  *Pe 26 Februarie, de la 10.00 la 19.00 are loc Targul Mama Fest la restaurantul Dacic La Bordei.

   

   

  Targuri de specialitate:

  *In zilele de 3, 4 si 5 februarie are loc Mariaj Fest (Targul de nunti), la Palatul Parlamentului

  *Pe 10 si 11 Februarie la Muzeul de Geologie are loc Targul de Sfantul Valentin cu o expozitie de bijuterii, cristale si pietre semi-pretioase

  *Pe 18 si februarie se organizeaza World Education Fair la Hotel Radisson Blue; te asteapta standuri ale universitatilor faimoase din Europa, informatii despre  burse ERASMUS, imprumuturi studentesti pentru programe de licenta sau master, burse pentru liceu oferite exclusiv clientilor IntegralEdu, reduceri de pana la 10% la tabere educationale in strainatate, teste de orientare profesionala dezvoltate de Cambridge Occupational Analysts, programe Work & Travel USA pentru studenti.

  *Intre 24 Februarie si 5 martie Muzueul de Geologie gazduieste Targul de Martisor. Geo-vedeta acestei ediții este rubinul, In exclusivitate, pentru eveniment se vor expune piese în forma brută, aduse din Myanmar – Birmania, dar și rubine taiate și slefuite in Thailanda.*

   

   

  Conferinte:

  *2 Februarie: Open Dours la EA-The Entrepreneurship Academy, prima facultate de antreprenoriat din Romania

  *Pe 7 Februarie incepe Startup Europe Week, la  Impact Hub. Tema de anul acesta;  Forward thinkers – Startup Trends in 2017; vorbitorii for fi reprezentanti din multinationale, Guvern si mai ales antreprenori. Detalii: www.impacthub.ro/event/startup-europe-week-bucharest/

  *In zilele de 23 si 24 Februarie va avea loc Digital Marketing Forum, JM Mariott, Digital Marketing Forum este evenimentul care aduce in fiecare an, solutii aplicate si idei creative.

   

  Trasee culturale:

  *Vineri 3 Februarie descopera depozitele MTR; vizitele vor avea loc doar in cadrul celor doua tururi de dedicate: intre orele 10.00 -11.30 si 12.00 – 13.30; acestul este liber, dar este necesar sa trimieti un mail de inscriere pe adresa arhivamtr@gmail.com. Ce se afla aici? Simplu:  expoziția permanenta a oricarui muzeu mare are in medie 10% din colectia muzeului, iar restul obiectelelor sunt  puse bine la pastrare. Reprezentantii muzeului atentioneaza ca persoanele alergice, cu probleme respiratorii, sau femeile gravide sunt rugati sa nu se inscriere pentru ca obiectele de patrimoniu sunt tratate cu substante ce le-ar putea afecta sanatatea.

  *Sambata, 4 Februarie, . Intre 10-si 18:00, are loc vanatoarea de scrisori si mistere la muzeu; locatia: Muzeul National de Arta (adresa: Calea Victoriei, 49-53, 010063, Bucuresti). Evenimentul este organizat de echipa Livrez-Dragoste-Atelierul de Scrisori.

  * Duminica, 5 februarie, intre orele 15.00 si 19.00 are loc Muzeul [In]Vizibil. Șantier de explorari  cu tema descopera arhiva de imagine MTR.  Intrare libera cu inscriere prealabila, la adresa de email: arhivamtr@gmail.com; limita este de  10 locuri disponibile pe tur.
  *Luni, 6 Februarie, Muzeul Taranului Roman organizeaza Vanatoarea de comori Rosia Montana, cu ocazia implinirii a 886 de ani de la prima atestare documentara a localitatii. Inscrie-te cu cu un prieten sau formeaza o echipa de maximum patru persoane (varstă minimă 8 ani). Studiaza si vino pregatit la vanatoarea de cunostinte. Evenimentul va avea loc luni, 6 februarie, de la 18.00, la Clubul Taranului Român. Cum va inscrieti: trimiteti un mail la adresa vanatoarea@ziuarosieimontane.ro, cu numele si varstele participantilor, un nume pentru echipa şi o urare aniversara pentru Rosia Montana. Data limita de inscriere este 3 februarie, ora 11.00.

   

  Proiectii de filme:

  *Pe 9 februarie, la sediul organizatiei Spatiul Public European,  la 0ra 19:00 la Joia de Film se vizioneaza Sarea Pamantului (documentar biografic despre Sebastião Salgado, fotograful brazilian ce a realizat instantanee ale tarilor Africii, marcate de seceta si conflicte armate, fotografii ce au facut inconjorul lumii.Filmul a fost nominalizat, în 2015, pentru premiul Oscar pentru cel mai bun documentar. Intrarea este libera  bineinteles in limita locurilor disponibile.

  *Urmatoarea joi pe 16 februarie, la Spatiul Public European, de la ora 19:00 vine filmul Două zile, o noapte / Deux jours, une nuit

  *Incepand cu data de 13 februarie pana pe 3 aprilie va avea loc editia a saptea a filmului britanic British Documentary in Studioul „Horia Bernea” al Muzeului National al Țaranului Roman.

  *Duminica 26 februarie are loc competitia Bucharest ShortCut Cinefest; s-au selectat cele mai bune 10 scurtmetraje  (subtitrare in limba engleza) din categoriile: fictiune, film studentesc, documentar, experimental.  Evenimentul va beneficia de o proiecție speciala în parteneriat cu Feel The Reel – International Film Festival din Glasgow. Locatie: Unteatru, Strada Sfinții Apostoli, nr.44, Sector 4, București, incepand cu ora 20.30.

  Mesterit:

  Pentru copii, vor avea loc e serie de ateliere  la MTR:

  *Ateliere de creativitate, vineri, 3 februarie; Copii vor deveni imaginar directorii unui muzeu

  *Atelier de iscodit și povestit, sambata, 4 februarie

  * Jocuri mețeriste, duminica, 5 februarie : un puzzle room romanesc

  *Pe 4 februarie, atelier handmade pentru oameni mari: brose din lana si fermoare prin tehnica împâslirii. 180 de minute de indemanare cu toate materialele necesare: lana colorata, margele, fermoare. Atelierul este sustinut de  Alexandra Ciofu, iar inscrierile se fac  u un email trimis la cristina@b-storm.ro, pana vineri, 3 februarie, ora 18.00.
  Fiecare  participant va decora doar un singur produs pe parcursul  atelierului. UndeL Igloo, Str. Fainari nr. 45, Sector 2, Bucuresti.

  *Intre 15 si 28 februarie la IKEA Popas Urban (Calea Victoriei, nr.46) va asteapta un atelier de mărțișoare (accesul la atelier se face pe bază de înscriere – www.IKEA-FAMILY.net/romania/event/ro170225/event.php)

  IKEA® POPAS URBAN va fi deschis zilnic, între orele 12:30 – 21:30, în perioada 15 februarie – 29 martie 2017

   

  Prin natura, drumetii urganizate de Arhiva de Geografie (geograf Andrei Ionita):

  *Pe 4 Februarie, de la 11:45 la 16:00 Lacurile colentinei. Un tur pietonal gratuit, incepand cu ora 11:45, la statia de metrou Pipera (iesire), cu incheiere la Morarilor (cartier Pantelimon)  Traseul va avea o distanta de  12 km, si va avea ca puncte de interes: insula si Manastirea Plumbuita, splaiul Colentinei, insula Fundeni, biserica Fundenii Doamnei, biserica fortificata Marcuta.

   *Pe 5 Februarie, se inconjoara lacul morii. Incepand cu ora 12:00, langa statia de metrou Petrache Poenaru, in fata Sema Parc) se parcurge o distanta de 10km, ajand ca punct al sosirii McDonalds Virtutii, pe la ora 16:00.
  *Pe 11-12 Februarie, in fiecare zi se organizeaza un tur al Fortuile Bucurestiului.  Linia de centura a capitalei, sunt rezultatul lucrarilor de fortificare a Bucurestilor, intre 1885 si 1895.  Fortificatie este formata: din 18 forturi si 18 baterii intermediare (dintre care trei distruse complet), la o distanta medie de 2 km, doar o parte fiind considerate monumente istorice. 
  Evenimente sportive:

  *Pe 11 si 12 Februarie, are loc Fed Cup Romania Belgia- primul meci din primul tur al Grupei Mondiale II, in Sala Polivalenta din Bucuresti.

  *Pe 18 februarie 2017, la Izvorani va avea loc WinterTri, triatlon: alergare, bicicleta si inot; probele se impart in individual si stafeta, dar daca nu ai vrea sa te bahi la innot, poti alege alergarea si bicicleta la proba de duatlon. Triatlonul este compus din 5.5km alergare, 12km bicicleta, si 500m inot iar duatlon va avea 5.5km alergare si 12km bicicleta, si 4,5km alergare. Competitia se defasoara in cadrul Complexului Olimpic Sydney 2000 din Izvorani.

   

   

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>