Auzim adesea ca suntem ceea ce bem, sau ceea ce mancam. Puteam fi ceea ce iubim.
Discutiile interminabile despre fericire vorbesc despre nevoi fiziologice, bani, putere, petreceri, mese imbelsugate, alcool turnat in cap, si totusi ceea ce sta in farfuria mea poate sa difere comparativ cu e in a ta.
Eu pot manca 5 zile pe saptamana salata la pranz fara sa inchei saptamana cu frustrare, fiindca eu ador mesele colorate: salata verde, iceberg, rucola, spanac. morcov, sfecla, rosii, branza de capra, migdale, seminte, totul sezonat cu un dressing de iaurt. Farfuria mea este verde, si eu aleg asta nu pentru ca as urma o dieta, si pentru ca asta imi place mie.
Cunosc oameni care mananca in fiecare zi carne, unii care detesta verdeturile (citez: eu nu mananc spanac, ce’s ratoi?), si unii care imi critica mereu cosul de cumparaturi, cum ca iar salata si branza, si unde unde sunt carnatii.
Fericirea in farfurie e atunci cand am o pofta, pofta sa fie pe masa: pizza si inghetata, ciocolata, salata de boeuf, placinta cu dovleac, si alte hedonisme cu gust. Chiar daca imi plac, nu trebuie sa nu le amestec, inseamnand ca pizza+salata de boeuf+placinta cu dovleac=indigestie+durere de stomac. Cu mixul necorespunzator, iti dai seama ca de la placere la durere sta o lingura in plus, iar o alimentatie sanatoasa, corespunzatoare 🙂 🙂 :), e necesara pentru o o viata echilibrata, factorul x dintr-o ecuatie de succes.
In noua campanie Alimentatia sanatoasa hraneste fericirea brandul Activia s-a imbogatit cu un nou produs: iaurt cu nuci si ovaz, un desert gustos, sau o gustare sanatoasa intre mese. Eu am gustat noul mix de iuart si este cel mai usoara varianta de desert avand si putine calorii.
Tu cum iti hranesti fericirea?
Leave a comment