• Festival de cartier-Om cu Om

  Dacă locuiești, lucrezi sau studiezi în zona Mântuleasa, Buzești sau Icoanei, pentru tine are loc in luna octombrie Festivalul Om cu Om.
   380371588_122118882218026270_7275206536136261752_n
  Program:
  7-8 octombrie-atelier de cunoaștere la cele trei centre
  -Buzești – Centrul EKA, str. Horațiu nr. 28
  – Icoanei – Teatrul Improteca, str. Comănița nr. 9
  -Mântuleasa – Centrul Shakti, str. Părintele Stăniloaie nr. 7
  Atelierul va cuprinde jocuri de cunoaștere coordonate de moderatori, precum și jocul nou-lansat Om cu Om, cu întrebări de cunoaștere jucăușe, ce provoacă imaginația.
  14-15 octombrie: atelier de implicare civică la cele trei centre și prin cartier. Plimbare ghidată prin cartier, pe un traseu propus de moderator și sociolog. Participanții vor fi încurajați să împărtășească observații, amintiri, povești despre locurile prin care trec. Atelierul continuă la centru, cu o discuție despre cum se pot transforma observațiile în acțiuni benefice pentru locuire.
  21-22  octombrie : atelier de artă comunitară la cele trei centre, ghidați de artiști, participanții creează obiecte de artă comunitară:
  -Buzești: plăcuțe ceramice cu modele desenate de participanți, inspirate din relația cu „acasă” (ghidat de Denisa Popescu și Vlad Benescu)
  -Icoanei: pictură de mari dimensiuni (mural ghidat de Lavinia Falcan) + happening-uri în spațiul public (ghidat de Bogdan Costea)
  -Mântuleasa: upcycling de obiecte găsite sau de acasă (Bela Zoltan) + fotografie/poezie/desen inspirat din locuri din cartier (Alina Ușurelu)
  28-29 octombrie: final de proiect, expunerea obiectelor de artă
  -Buzești: Centrul EKA
  -Icoanei: locațiile vor fi decise de către participanți
  -Mântuleasa: treasure hunt cu hartă pe care se află locurile partenere din cartier, unde vor fi distribuite obiectele create de participanți și poveștile acestora.
  Finalul proiectului, de pe 28-29 octombrie, este deschis publicului larg, fără limită de participare. Pe termen lung, Festivalul Om cu Om dorește să planteze semințe de bună vecinătate și comunitate în cât mai multe cartiere din București și din țară, pentru o societate cât mai sănătoasă.
  Parteneri: Asociația pentru Tranziția Urbană, DiFine PR, Itsy Bitsy, Radio România Internațional, Radio România București fm, Aiciastat, Antistatic
  Parteneri locali: Prăjitoria Buimac, Simbio, Anca Poterașu Gallery, Salina cu Bulgări, 20 Grams Coffee Roasters, Alambik, Ginoteca, Grădinița Montessori Edu, Zori pe Dimineții, Shakespeare School, L’Amphitheatro, Robescu 14, Le Boutique, De Soi.
  Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București Acasă 2023.
  https://www.facebook.com/omcuom2023

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>