• Festivalul Deltei – editia multiculturalitate

  Festivalul Deltei, ajuns la a 3-a ediție, va avea loc în perioada 8-17 Aprilie 2022, în Parcul IOR, intrarea Glob, Sector 3, Bucuresti. De data aceasta, pe lângă preparatele delicioase, organizatorii pregătesc și un eveniment special: o încercare de stabilire a recordului național pentru cea mai mare ciorbă de pește.

  festivalul-deltei-editia-multiculturalitate

  Toate fondurile strânse in urma acestei actiuni vor merge în sprijinul refugiaților din Ucraina.

  Ateliere interactive, muzică, meșteșuguri și mai ales un maraton gastronomic așteaptă sa fie descoperite într-un spațiu ce redă cu acuratețe o parte a Deltei Dunării și a frumuseților ei.

  În cadrul maratonului gastronomic multicultural, comunitățile de români, ucraineni, lipoveni, turci și greci vor pregăti mâncăruri tradiționale, așa cum au fost transmise și preparate din generație în generație.

  Întregul eveniment este unul dedicat diversității, interacțiunilor și influentelor pozitive, toleranței și înțelegerii care au transformat Delta Dunării într-o comunitate cu elemente culturale atat de variate ce a rezistat și va rezista mult timp de acum înainte.

  Cu sprijinul Frăției Ceaunelor, se va încerca stabilirea unui record national pentru cea mai mare ciorbă de pește în cel mai mare ceaun din țară. Pe 16 aprilie, sntem invitați  la un eveniment unic, cu rezultat delicios. Banii încasați din vânzarea porțiilor celei mai mari ciorbe vor fi donați în sprijinul copiilor refugiați din Ucraina si a familiilor acestora.

  Asociația „Ana și copiii” ne va fi alături pe tot parcursul evenimentului, prin vânzarea de produse handmade, în sprijinul comunității și al copiilor, cu scopul prevenirii abandonului școlar.

  Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Sector 3 și al partenerilor : Coca Cola, Heineken, Crama Macin.

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>